Hoe werkt een tangram?

Hoe werkt een tangram?

Het Chinese Tangram is een legpuzzel, waar je oneindig veel verschillende puzzels mee kunt maken. De stukjes van het tangram zullen daarbij nooit in aantal toenemen, noch in vorm veranderen. Het tangram of zevenbord bestaat uit zeven stukjes, de basisvormen of kortweg vormen genoemd.

Wat leer je van tangram?

Door te spelen met tangram leer je van alles over geometrische vormen als: vierkant en driehoek maar ook dat 2 dezelfde driehoeken soms een vierkant kunnen maken en zelfs een parallellogram.

Wat betekent tangram?

Een tangram (Chinees: 七巧板, Hanyu pinyin: qī qiǎo bǎn) is een Chinese puzzel bestaande uit 7 stukjes, de tans, die tezamen een vierkant vormen volgens de afbeelding hiernaast.

Hoe maak je een Tangram?

Neem een stuk vierkant karton van ongeveer 16 x 16 centimeter. Verdeel het karton in 16 vakjes als op de figuur. Snij of knip daar de 7 onderdelen uit. Eigenlijk ben je dan al klaar, maar je kan de onderdelen daarna nog mooi afwerken en schilderen.

Hoe werkt een Tangram puzzel?

Een complete tangrampuzzel bestaat uit 7 tans (de stukjes). De 7 tans bestaan uit verschillende vormen, als alle tans op een bepaalde wijze tegen elkaar worden gelegd vormen ze in het geheel één groot vierkant. Met de tans zijn er heel wat verschillende geometrische figuren in elkaar te puzzelen.

Hoe werkt Japans vierkant?

JAPANS VIERKANT PLUS Plaats alle cijfers (1 t/m 9) op elke rij en in iedere kolom. De getallen naast en boven het diagram zijn de som van de achtereenvolgens in te vullen cijfers in de betreffende rij of kolom. De verschillende sommen zijn gescheiden door ten minste één leegblijvend vakje.

Hoe een Japans vierkant oplossen?

Japanse puzzel oplossen. Bij een Japanse puzzel kan je door middel logisch nadenken een tekening reconstrueren. De cijfers naast en boven het diagram geven aan hoeveel vakjes er in de betreffende rij of kolom moeten worden ingekleurd.

Hoe maak je een Nonogram?

Een nonogram is een Japanse beeldpuzzel waarbij een verborgen afbeelding moet gevonden worden. Deze afbeelding kan gevormd worden door de vakjes van een rechthoekig rooster zwart of wit te kleuren, rekening houdend met de reeks natuurlijke getallen die voor elke rij en elke kolom van het rooster wordt opgegeven.

Hoe werkt een Kakuro puzzel?

Het is eigenlijk een kruising tussen een kruiswoordraadsel en een sudoku. Net als bij een kruiswoordraadsel vul je horizontale en verticale reeksen in, die elkaar kruisen; net als bij een sudoku moeten de cijfers 1-9 worden ingevuld, waarbij deze in een cijferreeks steeds maar één keer mogen voorkomen.

Welke Japanse puzzels zijn er?

Japanse puzzels zijn enorm populair. Met voorbeelden als sudoku, hitori, arukone, kakuro, filomino en beeldpuzzels zijn vele Nederlanders toegewijd aan het puzzelen. Daarnaast zijn er nog enkele spelletjes die nog niet zoveel naamsbekendheid hebben als bovengenoemde, maar die toch online gespeeld worden.