Hoe werkt het Koningsspel?

Hoe werkt het Koningsspel?

2 teams (maximum 6 spelers per team) spelen tegen elkaar, en het doel is om alle blokken (Kubbs) van de andere ploeg omver te gooien. Als dat gebeurd is, mag je op de koning mikken in het midden van het speelterrein. Gooi je die ook omver, dan heb je gewonnen!

Hoe werkt het spel Kuppen?

Elke team zet 5 torens op de achterlijn. De koning zet men in het midden. De bedoeling van het spel is om met de stokken alle torens van het andere team om te gooien. Uiteindelijk wint het team dat de koning om gooit!

Waarom zijn de Koningsspelen er?

In 2013 zijn de Koningsspelen voor het eerst georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander met als doel kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is.

Wat is de echte Kubb?

Het spel Kubb is afkomstig uit Zweden en is een echt familiespel. Kubb is een spel voor buiten, en wordt gespeeld op een vlak speelveld. Er wordt bijna altijd op gras gespeeld, zand, strand of sneeuw zou ook kunnen. Kubb bestaat uit 1 Koning, 10 torens, 6 werpstokken, 4 hoekstokken en spelregels.

Wat kost Kubb?

Wij verkopen één type kubbspel: een kwalitatief hoogwaardig spel met mooi (rubber)hout, de juiste afmetingen en alle toebehoren om goed kubb te kunnen spelen. Ons kubbspel kost € 64,50 inclusief bezorging in Nederland en België.

Hoe spreek je Kubb uit?

Kubb (Zweedse uitspr.: /kɵbː/) is een buitenspel met als doel het omvergooien van houten blokken door er houten stokken tegenaan te gooien.

Wat is een Kubb tornooi?

Twee teams nemen het tegen elkaar op door met houten stokken alle blokken van de tegenpartij zo snel mogelijk omver te gooien. Tijdens de kick-off worden de officiële Kubb-regels uitgelegd door onze sympathieke kubb-instructeurs. Uiteraard krijgen jullie ook de juiste werptechniek aangeleerd. Daarna wordt het ‘groots’.

Hoe speel je nummer Kubb?

De bedoeling van het spel Number Kubb is om als eerste 50 punten te behalen. Dit doet u door met de werpstok de genummerde torens om te gooien. De getallen op de omgeworpen torens telt als score, deze telt u op. Het spel is met meerdere personen tegelijk te spelen, u werpt gewoon om de beurt.

Hoe laat Koningsspelen?

15 april 2022 – Aanstaande vrijdag 22 april geven Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima het startsein voor de landelijke opening van de Koningsspelen op bredeschool Poptahof in Delft. De plek waar alles LIVE is te volgen is op het YouTube kanaal van ‘Zappsport’ op vrijdag 22 april om 08.55 uur!

Is Koningsspelen een feestdag?

Koningsdag (27 april) is een officiële feestdag in Nederland, maar niet iedereen is dan vrij. Valt 27 april op een zondag, dan wordt Koningsdag op zaterdag gevierd.