Hoe word je mediawijs?

Hoe word je mediawijs?

Curriculumtechnisch gezien is mediawijsheid onderdeel van het totaalpakket digitale geletterdheid. ICT-basisvaardigheden, informatievaardigheden en computational thinking vallen daar ook onder. Deze vier onderdelen van digitale geletterdheid zijn nauw verwant en er is zelfs overlap.

Wat kun je doen met social media?

maak je verbinding met elkaar, bijvoorbeeld door online vrienden te worden. Je deelt dan informatie met elkaar, zoals een foto, een nieuwtje of een filmpje. Anderen kunnen daarop reageren en/of de informatie verder delen.

Wat valt onder digitale vaardigheden?

Digitale basisvaardigheden zijn de vaardigheden die iedereen nodig heeft om te functioneren in de huidige wereld. Denk aan computervaardigheden en kennis van technologieën en software die nodig zijn om online informatie op te zoeken en met anderen te communiceren zoals e-mail, sms, Whatsapp, Google etc.

Is social media gratis?

Alle bekende social media diensten zijn gratis te gebruiken, het inkomstenmodel is vrijwel altijd gebruikersinformatie verzamelen. Zo kunnen adverteerders zeer gericht hun doelgroep bereiken via Facebook advertenties of LinkedIn advertenties.

Waarom social media gevaarlijk is?

Sociale media bieden kansen voor cyberpesten. Ze kunnen een persoon pesten door negatieve en beledigende opmerkingen op sociale media-accounts te plaatsen. Als ze geen gewenst antwoord krijgen van de slachtoffers, kunnen ze ook gênante foto’s van het slachtoffer op internet plaatsen om hen een ellendig gevoel te geven.

Wat vinden ouders van social media?

Ze zijn volop actief op sociale media en zien dit overwegend als een verrijking van hun leven. Ouders zien dat meestal ook zo, vooral als ze zelf ook actief zijn op sociale media. Ouders geven hun kinderen vertrouwen en proberen ze te leren op een goede manier met hun vrijheden om te gaan.

Wat is de betekenis van social media?

Social Media of sociale media is een verzamelbegrip voor internet-toepassingen (platformen) waar de gebruikers informatie met elkaar delen op een gebruiksvriendelijke en vaak leuke wijze. Veelal zonder tussenkomst van een professionele redactie.

Hoeveel digibeten zijn er in Nederland?

De overheid schat zelfs in dat ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders problemen hebben met het werken met digitale apparaten; 1, 2 miljoen Nederlanders zeiden in 2019 nog nooit internet te hebben gebruikt (inmiddels ligt dit aantal mogelijk door de beperkingen tijdens de crisis wat lager).

Welke computervaardigheden op cv?

Besturingssystemen: Windows, MacOS X, Android. Microsoft Office / Microsoft 365: Word, Excel, PowerPoint, Outlook. Google software: Google Docs, Google Spreadsheets, Google Drive, Gmail. Grafische software van Adobe: Photoshop, InDesign, Illustrator.

Welke apps behoren tot social media?

Facebook. Twitter. LinkedIn. Pinterest. Instagram. Snapchat. YouTube. TikTok.