Hoe zoek je informatie op?

Hoe zoek je informatie op?

Open Google. Selecteer “Afbeeldingen”. Sleep een foto van op je computer of vanuit een website naar het zoekveld van Google Afbeeldingen.

Waarom is de informatie relevant?

Informatie is relevant wanneer deze bijdraagt aan de beantwoording van de onderzoeksvraag. Je beoordeelt de gevonden informatie op basis van inhoud, niveau en actualiteit.

Hoe zoek je naar bronnen?

Check het colofon van de site of zoek meer op over de auteur, bijvoorbeeld in de bibliotheek. Vuistregel: Hoe duidelijke de herkomst van de informatie en de schrijver, hoe beter. Is de bron van de informatie vaag, wees dan op je hoede. Zorg in dat geval voor verschillende bronnen die hetzelfde zeggen.

Hoe moet je zoeken op internet?

Exact zoeken Google Om exact te kunnen zoeken binnen Google moeten de woorden binnen aanhalingstekens worden geplaatst. Zo kan je bijvoorbeeld zoeken met de woorden: “Hoe werkt het internet?”. Waarna je alleen de resultaten te zien krijgt met “Hoe werkt het internet” in de titel.

Welke zoekmachine is speciaal voor kinderen?

Er is een nieuwe zoekmachine gemaakt speciaal voor kinderen. Zo moet het voor kinderen makkelijker worden om informatie op internet te vinden. De site heet jouwzoekmachine.nl en is gemaakt voor kinderen tussen de 6 en 15 jaar. Door in te vullen in welke klas je zit, past de zoekmachine de tekst aan op je leesniveau.

Wat zijn digitale basisvaardigheden?

Bij ICT-basisvaardigheden draait het om het kunnen omgaan met digitale apparaten. Zo leer je bijvoorbeeld dat ‘hardware’ iets anders is dan ‘software’ en leer je over de verschillende belangrijke onderdelen als een beeldscherm, een moederbord en een netwerk.

Wat zijn de 12 vaardigheden van 21st century skills?

communiceren. creatief denken en handelen. kritisch denken. probleemoplossend denken en handelen. samenwerken. sociale en culturele vaardigheden . zelfregulering. bronnen.

Welke vaardigheden leer je op school?

Communiceren. Samenwerken. Probleemoplossend vermogen. Creativiteit. Kritisch denken. Sociale en culturele vaardigheden . Ict-basisvaardigheden. Informatievaardigheden.

Hoe kan je zien of informatie betrouwbaar is?

Er zijn verschillende aspecten waar je op moet letten wanneer je een tekst op betrouwbaarheid controleert. Zo moet je goed weten wie de auteur van de tekst is, waar de tekst gepubliceerd is, hoe actueel de tekst is en wat de bronnen zijn die de auteur gebruikt heeft.

Waar kun je betrouwbare informatie vinden?

Betrouwbare bronnen zijn vaak transparant. Een voorbeeld is dat er adres- en contactgegevens op de website staan. Of ze vermelden namen van klanten of samenwerkingsverbanden. Vaak zie je ook dat deze bronnen open staan voor commentaren op de informatie die ze publiceren.