Hoeveel afleveringen Moffel en Piertje?

Hoeveel afleveringen Moffel en Piertje?

Er is in totaal één seizoen gemaakt bestaande uit elf afleveringen. Sinds het begin van Koekeloere zijn er verschillende poppen voor Moffel (en Piertje) gebruikt. Er was altijd een reservepop zodat deze personages nooit alleen hoeven te zijn. Zo was in 1992 de zogenaamde “Ragemol” in gebruik.

Wie is Moffel en wie is Piertje?

Er zijn twee hoofdpersonen: Moffel de mol (Erik-Jan Lens) en Piertje de worm (Catherine van Woerden). Aan de hand van een thema wordt een educatief en informatief programma gemaakt waarin Moffel en Piertje van alles beleven. Zij zijn net als kleuters nieuwsgierig naar de wereld om hen heen.

Wat is een moffel?

Moffel is de naam van een half-cylindervormig vat van vuurvasten leem of ijzer met een platten bodem. Het is van achter gesloten en van voren open en wordt in een oven verhit, zoodat vooral de stralende warmte der wanden den bedoelden invloed hebbe op een in den moffel geplaatst ligchaam.

Wat betekent koekeloeren?

Het begrip koekeloeren heeft 2 verschillende betekenissen: 1) passief tijd doorbrengen. in een toestand van passiviteit de tijd doorbrengen, wezenloos, werkeloos (voor zich uit) kijken. 2) spiedend kijken. scherp en spiedend kijken; spieden, turen, gluren.

Wat is een Moffeloven?

kleine, geheel afgedekte oven, waarin een gesloten doos (moffel) van vuurvast materiaal kan worden gezet, zodat de vlammen daaromheen vrij spel hebben, zonder dat de decoratie van de voorwerpen door rookgassen en door het vuur worden aangetast.

Wat is de betekenis van koekwaus?

Als iemand koekwaus tegen je zegt, kun je dat maar beter als belediging opvatten. Het betekent zoiets als idioot.

Wat is beter oven of combi?

Verschil in Functies Doordat de combi oven ook meer op een oven lijkt, zijn de ovenfuncties ook beter dan bij een combimagnetron. Bij sommige apparaten kunt u de magnetron- en ovenfuncties gelijktijdig gebruiken. Dit heet gecombineerd koken, wat handig kan zijn om gerechten sneller te laten garen.

Waarom twee ovens in je keuken?

Dankzij de twee ovens kun je immers meerdere gerechten tegelijkertijd opwarmen. Bovendien maken de fabrikanten vaak onderscheid tussen een grote en kleine oven. Daardoor kun je kleine gerechten bakken en braden in de kleine oven, terwijl de grotere oven uitermate geschikt is voor de grotere gerechten.

Wat is beter combi oven of combi magnetron?

Een combi-oven is te vergelijken met een combimagnetron, maar dit apparaat heeft één groot voordeel. De functies op dit apparaat komen dicht in de buurt van die van een echte oven. Met de combi-oven haal je vaak hogere temperaturen dan de combi magnetron. Dit is voor het bereiden van sommige gerechten essentieel.

Waar komt het woord kaduuk vandaan?

Ontleend aan Frans caduc in de inmiddels verouderde betekenis ‘wat valt of bijna valt, bouwvallig, op instorten’ [1346-1407; TLF], ontleend aan Latijn cadūcus ‘bijna vallend’, afleiding van cadere ‘vallen’, zie → kans.