Hoeveel geocaches zijn er in de wereld?

Hoeveel geocaches zijn er in de wereld?

Jaarlijks komen er ruim 10.000 nieuwe Nederlandse caches online en volgens gegevens van begin 2020 zijn er nu ruim 40.000 actieve Nederlandse caches, en internationaal meer dan 2.400.000. Verder zijn er in 2019 al 100.000 geocachers actief in Nederland. Wereldwijd zijn dat er meer dan 6.000.000.

Hoe werkt de app Geocaching?

Geocaches zoeken in de Geocaching app Je kan eenvoudig switchen door op de 3 puntjes rechtsbovenaan te klikken. Wanneer je de geocaches in lijst op je geocache app bekijkt, dan zie je meteen ook het aantal favoriete punten, de afstand tot de caches en het aantal trackables van de geocaches.

Wie heeft de meeste caches gevonden?

Echter is het Team JoWi die momenteel de meeste actieve geocaches heeft, bijna 280. Internationaal: Team SageBrushers heeft goed 24.000 geocaches verstopt, helaas zitten deze allen in het archief. Geocacher room104 heeft momenteel meer dan 2750 actieve caches.

Wat is een goede app voor geocaching?

Geocaching . Het beste startpunt voor geocachers is de officiële geocaching – app van Groundspeak. c:geo. Betaal je liever helemaal niets, dan is c:geo is een uitstekende optie. GCC – GeoCache Calculator. GeoCaching Buddy.

Hoeveel geocaches liggen er in Belgie?

Geocaching België Er zijn op dit moment meer dan 31.000 geocaches verstopt in België. De oudste geocache van België ligt in Haut-Fays en ligt er al sinds 6 juli 2000. Het kreeg de simpele naam GC 40 geocache mee en als je naar de coördinaten kijkt, ligt hij niet zomaar op die plaats.

Wat is een waypoint in geocaching?

Je hoeft niet alle ins en outs van de GPS te kennen om het spel Geocaching te spelen. Alles wat je moet doen, is het invoeren van een zogenaamd ‘Waypoint’, oftewel de coördinaten van de cache in de GPS zetten. Dit is de plaats van de cache in het ‘veld’.

Wat is geo zoeken?

Geocaching, een zoektocht naar schatten Geo-caching is een Engels woord waarbij ‘Geo’ staat voor geografie en ‘caching’ voor verbergen. Bedoeling van geocachen is dat iemand een schat of cache verstopt zodat anderen hiernaar op zoek kunnen gaan op basis van GPS coördinaten met een geocaching gps.

Wat is de listing van geocache?

Op de listing pagina van een geocache kan je uitgebreid de informatie van een geocache bekijken. In een geocache listing kan je veel nuttige informatie terugvinden die je best even bekijkt vooraleer je beslist om het veld in te gaan.

Waar staat Tftc voor?

TFTC staat dan weer Thanks for the Cache, dat is een korte manier om de CO (= cache owner) te bedanken voor zijn geocache.

Wat is de nieuwste populaire Geocache ter wereld?

Helaas is op 21 oktober 2021 de populaire Berlijnse geocache Lego – einer ist zuviel geocache het archief in gegaan. Tot dan toe de populairste geocache ter wereld. Aan alle mooie liedjes komt helaas een einde, maar dat wil ook zeggen dat er een nieuwe populairste geocache ter wereld is: Geist des Hagen.