Hoeveel kaartjes heb je nodig bij Levend Stratego?

Hoeveel kaartjes heb je nodig bij Levend Stratego?

Suggestie voor versimpelde variant voor jongere kinderen[bewerken] Om met jongere kinderen te spelen, is hieronder een eenvoudiger variant van het Levend Stratego beschreven. Nodig: 50 kaartjes met een muis, 50 met een olifant en 50 kaartjes met een leeuw en neem een fluitje mee.

Hoeveel mensen levend Stratego?

Levend Stratego kan je met 2 teams spelen (en een spelleider) en is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar.

Hoelang duurt Levend Stratego?

Tijdens dit bosspel krijgen de 2 ploegen de opdracht om als eerste de vlag van de tegenpartij te veroveren. Duur: 30min uitleg + 1u spel (kan 2x op een avond gespeeld worden.)

Wie kan de bom verslaan in Stratego?

Er zijn wel nog enkele bijzondere regels, zo kan een bom uitsluitend door de mineur onschadelijk worden gemaakt en kan de spion de maarschalk verslaan.

Is Stratego moeilijk?

Stratego blijkt een moeilijk spel voor computers. Dat komt door de bovengenoemde unieke eigenschappen, met name de onbekendheid met informatie over de stukken van de tegenspeler.

Wat zijn de regels van Stratego?

De bedoeling is dat de vlag van de tegenstander wordt veroverd of dat de tegenstander niet meer kan bewegen. Stukken mogen hoogstens 5 keer heen en weer bewegen; daarna moet de speler een andere zet doen. Rood begint. Alle stukken mogen per beurt 1 veld horizontaal of verticaal op het bord bewegen.

Wie heeft Stratego uitgevonden?

Stratego is bedacht door Mogendorff tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het geregistreerd als handelsmerk in 1942 door het Nederlandse bedrijf Van Perlestein & Roeper Bosch NV. In 1958 werd werd een licentie verleend aan een Hotte Hausemann.

Wat mag een verkenner bij Stratego?

De verkenner (zie ”Stratego rangen en functies van de speelstukken”) mag zich namelijk over meerdere vakken tegelijk bewegen. De vlag en bommen mogen nooit verplaatst worden. In het midden van het speelbord bevindt zich een meer. Pionnen mogen niet door water heen, dus moet elk speelstuk hier omheen.

Hoe heet Stratego in het Engels?

Het spel van vandaag ‘Levend Stratego’. The game today ‘Stratego Alive’. Je kunt niet vals spelen bij Stratego. But you can’t even cheat at Stratego.

Wat doet de infiltrant in Stratego?

Stratego met infiltrant De infiltrant kan bewegen over 1 of 2 velden. De infiltrant kan een stuk aanvallen en vervolgens zelf zeggen welk stuk hij denk dat dit is. Klopt het wat de infiltrant zegt dan wordt het stuk verslagen.