Hoeveel kilometer is de Elfstedentocht per fiets?

Hoeveel kilometer is de Elfstedentocht per fiets?

Voor de Tocht der Tochten hoef je niet te wachten op ijs. Op de fiets is het minstens zo leuk een route van 265 kilometer langs de 11 Friese Steden te rijden. Je kunt op iedere gewenste dag, in iedere gewenste stad starten en fietst in principe met de klok mee, maar andersom mag natuurlijk ook.

Wie heeft het vaakst de Elfstedentocht gefietst?

Tot en met 2015 hebben 27 deelnemers de tocht 50 maal of vaker gefietst. Koploper is de heer Reitsma uit Stiens. Hij volbracht in 2014 zijn 61e tocht, dhr. P.H. Hilarides fietste in 2015 zijn 60e tocht.

Hoe werkt de Fietselfstedentocht?

U moet de Fietselfstedentocht binnen 1 dag/etmaal fietsen. Daarvoor krijgt u maximaal 19 uur de tijd. Net als bij de reguliere tocht moet u de dag dat u de tocht fietst vóór 24.00 uur gefinisht zijn; Het is mogelijk om in elke stad te starten.

Hoeveel km is het Fietserpad?

Het Fietserpad (574 km) is geen bewegwijzerde route. Het is heel goed mogelijk zelf een mooi traject uit te zetten via de bekende fietsknooppunten. Het Pieterpad precies nafietsen is geen goed idee, want niet overal mag je met je tweewieler op dit ‘pad’.

Hoeveel deelnemers Fietselfstedentocht 2022?

Ruim 22.000 mensen hebben aangegeven op Pinkstermaandag 6 juni 2022 mee te willen doen aan de Fietselfstedentocht.

Hoe lang is de 11 stedentocht?

De Elfstedentocht (Fries: Alvestêdetocht) is een bijna 200 kilometer lange schaatstocht over natuurijs die wordt georganiseerd door de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden. Vanwege de afstand en vanwege het heroïsche karakter wordt de Elfstedentocht ook wel “De Tocht der Tochten” genoemd.

Hoe lang duurt Fietselfstedentocht?

Al meer dan 100 jaar fietsen op pinkstermaandag ongeveer 15.000 deelnemers de Fietselfstedentocht. De route van deze 235 kilometer lange tocht start en finisht in Bolsward.

Hoe laat start Fietselfstedentocht?

De 84e na-oorlogse Fietselfstedentocht vindt plaats op maandag 6 juni 2022. De start is om 05:00 uur bij het stadhuis in Bolsward, de finish is vanaf 14:00 uur op Plein 1455.

Hoelang bestaat de Fietselfstedentocht?

Op de medaille van 2021 staat Harlingen centraal. De eerste Fietselfstedentocht is in 1912 georganiseerd. Vanaf 1947 kunnen deelnemers de tocht ieder jaar fietsen. In het jaar 2001 laste de organisatie de fietstocht af om verspreiding van mond- en klauwzeer te voorkomen en in 2020 vanwege de Coronacrisis.

Waar kun je mooi fietsen in Friesland?

Vlielandroute op Oost-Vlieland. Lengte: 30 km – Duur: ca. Tussen Heegermeer en IJsselmeer in Heeg. Rondje Tjeukermeer in Heerenveen. Zeedijkenroute in Harlingen. Friese Wouden-route in Appelscha. Friese Adel-route in Beesterzwaag. Fietsen op de Waddeneilanden.