Hoeveel kinderen hebben Willem-Alexander?

Hoeveel kinderen hebben Willem-Alexander?

Koning Willem-Alexander is getrouwd met Koningin Máxima. Ze hebben drie dochters, Prinses Catharina-Amalia (de Prinses van Oranje), Prinses Alexia en Prinses Ariane.

Heeft Willem-Alexander 4 kinderen?

Kinderen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben drie dochters: Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane. De prinsessen wonen met hun ouders in het woonhuis De Eikenhorst op landgoed De Horsten in Wassenaar.

Wat zijn de dochters van Willem-Alexander?

Prinses Alexia is geboren op 26 juni 2005 en Prinses Ariane op 10 april 2007. Ook zij zijn in het Haagse ziekenhuis Bronovo ter wereld gekomen.

Wie is het oudste kind van Willem-Alexander?

Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria (Amalia), Prinses van Oranje, Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau (Den Haag, 7 december 2003) is de kroonprinses van het Koninkrijk der Nederlanden en het oudste kind uit het huwelijk van koning Willem-Alexander der Nederlanden en koningin Máxima.

Welke koningshuizen zijn familie van elkaar?

Wist je dat de huidige Europese koningshuizen uiteindelijk allemaal familie van elkaar zijn? Alle familiebanden van de royals zijn namelijk terug te herleiden tot één dynastie: het huis Saksen-Coburg en Gotha. Hoe dit precies zit, gaan we je haarfijn uitleggen.

Wat als de koning geen kinderen kan krijgen?

Als de Koning geen wettige nakomelingen heeft, gaat de troon op gelijke wijze over op de nakomelingen van zijn ouder of eventueel grootouder. Een voorwaarde is dat deze nakomeling wel tot in de 3e graad verwant is aan de laatste Koning. Als er een opvolger ontbreekt, kan deze benoemd worden bij wet.

Waar komt het vermogen van de Oranjes vandaan?

“Maar het vermogen is natuurlijk uit veel meer opgebouwd dan alleen dat geld”, legt koningshuisdeskundige Justine Marcella uit aan EditieNL. “Tot zijn vermogen behoren bijvoorbeeld ook erfenissen, beleggingen, kunst en stukken grond. Ook weten wij niet precies waar het geld van de Oranjes naartoe gaat.”

Kan Amalia koningin worden?

Nederland heeft vanaf nu een volwassen troonopvolger. Prinses Amalia viert deze dinsdag haar 18de verjaardag. Prinses Amalia is vandaag 18 jaar geworden. Volgens de Grondwet kan zij vanaf nu koningin zijn, mocht koning Willem-Alexander plotseling uitvallen.

Waarom is Amalia Prinses van Oranje?

Vanaf het moment dat haar vader in 2013 Koning werd, draagt Prinses Catharina-Amalia de titel Prinses van Oranje. Deze titel is voorbehouden aan de troonopvolger van de Koning. Het verwijst naar het vroegere prinsdom Orange in Frankrijk en is sinds 1530 in het bezit van het huis Nassau.

Wat doet prinses Beatrix in haar vrije tijd?

Wat ze in die vrije uren doet, probeert ze zoveel mogelijk privé te houden. Toch is daar wel het een en ander over bekend. Iedereen weet dat Beatrix een grote voorliefde heeft voor beeldhouwen. Daarnaast houdt ze o.a. van paardrijden en skiën.