Hoeveel kinderen heeft War Child geholpen?

Hoeveel kinderen heeft War Child geholpen?

Ondanks de coronabeperkingen en tal van andere uitdagingen boden wij in 2021 aan 648.477 kinderen en volwassenen urgente humanitaire steun.

Waar zijn er nog kindsoldaten?

De meeste kindsoldaten zijn er in Afrika, zoals in Sudan, Congo en Tsjaad. Maar er zijn ook kindsoldaten in Azië (bijvoorbeeld Myanmar en Afghanistan), het Midden-Oosten, Zuid-Amerika (vooral Colombia) en zelfs Europa (Tsjetsjenië).

Wie wordt geholpen door War Child?

Wat doet War Child? Wij zetten ons in voor een beter leven van honderdduizenden kinderen in oorlog. We helpen ze met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen, het weer contact durven maken met andere mensen en het opbouwen van zelfvertrouwen. We zorgen ervoor dat ze leren lezen, schrijven, rekenen of een vak leren.

Wat doet War Child met het geld?

We besteden een zo groot mogelijk deel van het aan ons toevertrouwde geld aan de programma’s die we voor kinderen uitvoeren. We gaan uit van de kracht van kinderen. We stellen hen in staat zelf hun toekomst weer vorm te geven. Daar hebben we een grondige aanpak voor.

Hoe kun je War Child helpen?

Naast Mariam helpen wij elk jaar honderdduizenden kinderen in wereldwijd. Van wekelijkse spel- en bewegingsactiviteiten voor gevluchte kinderen in Nederland tot onderwijs met tablets voor kinderen in Jordanië, Libanon, Soedan en Oeganda. Bekijk deze en nog meer mooie resultaten die we met jouw hulp behaalden.

Is War Child ANBI?

War Child is een ANBI.

Hoe is het leven als kindsoldaat?

Kindsoldaten leven in enge situaties. Ze worden vaak met de dood bedreigd als ze zich niet aan de regels houden. De kinderen die echt moeten vechten, krijgen soms zelfs drugs in hun eten. Die drugs zorgen ervoor dat de kinderen geen angst meer voelen en niet goed weten wat ze doen.

Hoeveel kindsoldaten zijn er in de wereld?

Het exacte aantal kindsoldaten is niet bekend, maar in 2020 werden volgens VN-gegevens meer dan 8.500 kinderen door voornamelijk niet-statelijke gewapende groepen gerekruteerd en ingezet als strijders of in andere rollen.

Wat zijn de gevolgen van kindsoldaten?

Veel kinderen hebben tijdens hun dienstperiode erg weinig en slecht voedsel gekregen waardoor ze ernstig ondervoed zijn. De psychische en mentale gevolgen voor kinderen zijn niet te overzien. Hulpverleners vrezen dat honderdduizenden van deze kindsoldaten nooit meer een normaal leven zullen kunnen leiden.

Wat doet oorlog met een kind?

Impact van trauma’s. Oorlog geeft veel jonge kinderen het gevoel dat niemand hen kan beschermen. Kinderen lopen trauma’s op door de dood van een ouder, lichamelijk letsel, of door gedwongen te vluchten uit hun huis.