Hoeveel meter 1 decameter?

Hoeveel meter 1 decameter?

Dus 1 decameter is 10 meter en 1 kilometer is 1000 meter.

Waar gebruik je decameter voor?

Een decameter is een maat om lengte te berekenen. Een decameter is 10 meter. Feitelijk wordt de decameter niet meer gebruikt, vaker worden de meter en de kilometer gebruikt. In de meteorologie (wetenschap voor het weer) wordt de decameter nog wel vaak gebruikt.

Hoe groot is een vierkante decameter?

de vierkante decameter zelfst. naamw. (m.) Verbuigingen: vierkante decameters , een oppervlaktemaat ter grootte van 1 dam × 1 decameter, gelijk aan 10 m × 10 meter, gelijk aan 100 m², gelijk aan één are, weergegeven met symbool dam² Bron: WikiWoordenboek….

Wat is een decameter lang?

Tien meter is hetzelfde als één decameter. Decameter wordt afgekort als dam.

Hoeveel is een decameter?

Een decameter (dam) is een lengte van 10 meter. De eenheid wordt feitelijk alleen nog in de meteorologie gebruikt. 1 vierkante decameter (1 dam2) is gelijk aan 1 are. Het voorvoegsel deca komt van het Oudgriekse woord δέκα (deka) dat “tien” betekent.

Hoeveel Dam is 1 km?

1 km = 10 hm = 100 dam = 1000 m. 3 km = 3000 m. van m naar cm. twee stappen naar links.

Wat komt er na nano?

Een nanometer is een miljoen keer zo klein als een millimeter. Dat is klein, maar volgens de meetkunde kan het nog kleiner. Het rijtje is namelijk: milli, micro, nano, pico, femto en dan kun je nog eindeloos doorgaan. (1 micrometer = 1/1000ste millimeter, 1 nanometer = 1/1000ste micrometer, enzovoorts.)

Hoe ver is 1 yard?

Een lengte-eenheid gelijk aan 3 voet, ofwel 91,44 centimeter, oorspronkelijk aangenomen als de afstand van een gemiddelde menselijke stap.

Hoeveel 4 kante meter?

De lengte en de breedte vermenigvuldigen Dit is de standaardprocedure om rechthoeken te berekenen. Een voorbeeld: een kamer is 30 meter bij 15 meter. Je vermenigvuldigt dit met elkaar en komt uit op 450 vierkante meter.

Hoeveel liter water berekenen?

Inhoud = lengte (l) x breedte (b) x hoogte (h). 1 dm3 = 1 liter. 1 cm3 = 1 milliliter.