Hoeveel woorden met au?
Hoeveel woorden met au?
2902 woorden beginnen met au.
Hoe weet je of het AU of OU is?
Voor de keuze tussen au en ou zijn nauwelijks regels te geven. Je moet de woorden kennen, of anders opzoeken. Als je een dialect spreekt of Engels kent, zie je wel overeenkomsten: spreek je een woord in het dialect of in het Engels uit met ‘ol’, dan krijgt het in het Nederlands ou en niet au.
Welke woorden zijn met ou?
oubaas ∙ oublie ∙ Ouborg. oudere ∙ ouders ∙ Oudhof. Oudijk. oudoom ∙
Hoe spreek je Au uit?
Au en ou klinken hetzelfde maar toch schrijven we het anders. Als zulke dubbelspellingen voorkomen, is dat omdat deze klanken van oorsprong wél verschillend werden uitgesproken. De oorspronkelijke klank in koud, goud en Wouter was ol. Voor een d of t werd de klank in het Nederlands vervormd tot ou.
Hoe spreek je Au uit Nederlands?
In het Middelnederlands werd de au(w) uitgesproken als een lange aa plus een w, fonetisch /aːu̯/. De tweeklank werd dan ook niet alleen als au(w) geschreven maar ook als aeu(w).
Welke woorden eindigen op ou?
aanhou. chou. hooghou. acajou. chouchou. hou. achterhou. clou. huishou. afhou. dichthou. hukou. amour fou. die slag is voor jou. ijsheiligenkou. apokoinou. doorhou. inhou. asjemenou. drooghou. jij-jou. beethou. feuille de chou. jou.
Wat begint met een O?
oase ∙ obat ∙ ober ∙ obex ∙ obey. obia ∙ oboe ∙ obus ∙ ocel ∙ odds ∙ oden ∙ Oder. odes ∙ odin. Odor. oeps ∙ oer- oest. oets ∙ oeuf. OFOS ∙ ofzo. ogam ∙ ogen ∙
Welke woorden eindigen op cht?
Becht. Bicht. bocht ∙ bucht ∙ dacht ∙ dicht ∙ docht ∙ ducht ∙ gicht ∙ hacht. hecht ∙ hucht ∙ jacht ∙ jicht ∙ jucht ∙ kocht ∙
Hoe spreek je Auxerre uit?
Niet AuKSÈre maar OSSère (o-klank geen au, en geen x maar een s). Dat laatste geldt ook voor Aloxe-Corton (alosse-korton) en Fixin (fissin), zo weten grote wijnliefhebbers.
Waar komt de harde g vandaan?
Volgens een artikel van Marc van Oostendorp uit 1997 is het de plaats in de mond waar de klanken gevormd worden. Alle g’s worden gemaakt door de achterkant van de tong iets omhoog te brengen en zo de mondholte iets te vernauwen. De luchtstroom begint door die vernauwing te bewegen en te ruisen.