,

Hollandtoer via het digibord

Met Hollandtoer zweef je over Nederland

Je zweeft als een soort digibord spelletje boven Nederland en onder je zie en hoor je de geluiden van rijdende auto’s, treinen en boten die over het water varen. Je hoort de kerkklokken luiden en de vogeltjes fluiten. Onder je zie je de belangrijkste steden van Nederland of attracties die van grote waarde zijn voor ons land. Denk hierbij bijvoorbeeld aan De Keukenhof of Dierenpark Emmen. Klinkt dat mooi of niet? Met Hollandtoer kan het allemaal!

hollandtoerDoor middel van je muis kun je over het hele land bewegen en een beetje rond kijken. Erg leuk natuurlijk om dit via het digibord samen met de kinderen te doen. Helemaal mooi is dat het niet alleen bij het zweven hoeft te blijven!

Via de muis kun je op de steden of attracties klikken, hierdoor opent zich vanzelf een scherm, zoals op de onderste foto te zien is. Dit scherm geeft naast een korte omschrijving ook een prachtige panoramafoto in 360 graden.

Nog mooier wordt het als je nu nog verder klikt. Dan kom je als het ware in de foto terecht en kun je vervolgens in de stad naar keuze in 3D “rondlopen”. Dit alles maakt Hollandtoer een bijzonder dynamische en geweldige ervaring om in de klas via het digibord uit te proberen.

Je kunt steeds verder “lopen” door op de oplichtende punten te klikken en anders dan bijvoorbeeld bij Google Streetview ook de toeristische plekjes bekijken. Daar is deze website in eerste instantie namelijk ook voor gemaakt. 🙂

Dit betekent dat je ook verschillende musea kunt bekijken, een kerk kunt inlopen of het stadhuis kunt bezichtigen. Maar bijvoorbeeld ook de Hunebedden zijn in Hollandtoer opgenomen.

Zelf weet ik uit ervaring dat deze in groep 6 zeer regelmatig de revue passeren. Via het digibord wandel je zo samen met kinderen door Hunebedcentrum Borger en bekijk je huizen en hunebedden in zeer scherpe full-hd foto’s. Verder zijn Texel, De afsluitdijk, Het Binnenhof, Amsterdam, Rotterdam, De Friese Elfsteden en De Kinderdijk zeker te gebruiken tijdens de geschiedenis- en aardrijkskundeles. Hollandtoer lesidee

Kortom een geweldige website die je zeker niet mag missen als je een digibord bezit!

Surf naar de website en ontdek Nederland samen met de kinderen. Eenmaal op de site wijst alles zich vanzelf.

Veel plezier!

Tip!

Navigeer via de computer, direct via het digibord is het een stuk lastiger.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.