Is het de of het abstract?

Is het de of het abstract?

Het Engelse woord ‘abstract’ (samenvatting) is meestal onzijdig (‘het abstract’), maar ook ‘de abstract’ komt vaak voor.

Is het de of het plein?

Is het de of het plein In de Nederlandse taal gebruiken wij het plein.

Is het de of het woord?

Helaas is het vaak moeilijk om te weten of een woord mannelijk, vrouwelijk of onzijdig is. Als je dat wel weet, weet je ook of het een de-woord of een het-woord is. Voor mannelijke en vrouwelijke woorden komt namelijk altijd de, voor onzijdige woorden altijd het.

Is het deze of dit webinar?

U kunt uw taalgevoel volgen, maar pas uw keuze wel consequent toe. Als u de webinar zegt, zegt u ook die/deze webinar, elke webinar, onze webinar en krijgt een bijvoeglijk naamwoord altijd een buigings-e: de nieuwe webinar, een nieuwe webinar, nieuwe webinar.

Is het de of het serum?

Is het de of het serum In de Nederlandse taal gebruiken wij het serum.

Is het of de regen?

Is het de of het regen In de Nederlandse taal gebruiken wij de regen.

Is het de geld of het geld?

Is het de of het Geld In de Nederlandse taal gebruiken wij het Geld.

Is het of de target?

En hoe zit het met bijvoorbeeld de/het seminar en de/het target? De weblog en het weblog zijn allebei juist. Ook seminar en target kunnen zowel de als het krijgen.

Is het het of de paper?

Paper wordt in het Nederlands meestal als een de-woord gebruikt, maar het kan ook een het-woord zijn. U kunt uw taalgevoel volgen, maar pas uw keuze wel consequent toe.

Is het de blog of het blog?

Zowel de blog als het blog is juist. Soms zijn er zelfstandig naamwoorden waar beide lidwoorden bij kunnen. Wel gebruiken mensen hier de en het soms verschillend. Meestal met de gedachte dat blog een afkorting is van (de) weblog of (de) blogsite of juist van (het) blogbericht, (het) blogartikel of (de) blogpost.