Is het de rand of het rand?

Is het de rand of het rand?

Is het de of het rand In de Nederlandse taal gebruiken wij de rand.

Wat is het de bed of het bed?

Is het de of het bed In de Nederlandse taal gebruiken wij het bed.

Hoe schrijf je Rand?

Rand definities (m.) Uitspraak: [rɑnt] Verbuigingen: rand|en (meerv.) 1) deel langs de buitenkant van een gebied of een ding Voorbeelden: `stoeprand`, `een stuk blik met scherpe randen` 2) bovenkant van een bak of vat Vo…

Is het de wc of het wc?

De wc is juist. Het is gebruikelijk om wc als mannelijk de-woord op te vatten. Een beetje vreemd is dat wel, want wc is een afkorting van watercloset, en dat is een het-woord. Normaal gesproken krijgt een afkorting hetzelfde lidwoord als het voluit geschreven (kern)woord.

Wat is het de of het matras?

Zowel de matras als het matras is correct. In België wordt matras voornamelijk als de-woord gebruikt. In Nederland is zowel de matras als het matras gangbaar.

Is het de kast of het kast?

Is het de of het kast In de Nederlandse taal gebruiken wij de kast.

Wat is een rant?

schreeuwen; brullen; bulderen; daveren; blaffen; razen; tekeergaan; tieren; fulmineren; te keer gaan; tetteren; luidkeels iets verkondigen; schetteren; vuilbekken.

Wat zijn de aanbevelingen?

Een aanbeveling is een mondelinge of schriftelijke verklaring waarin men iets of iemand aanbeveelt, aanprijst of voordraagt.

Is Randstad met een hoofdletter?

Aardrijkskundige namen schrijven we met een hoofdletter. Ze behoren namelijk tot de categorie van de eigennamen. Heeft Randstad de betekenis ‘de randstad Holland’, dan is Randstad een eigennaam en krijgt het een hoofdletter. (1) De Randstad wordt soms ook de Deltametropool genoemd.

Is het de of het aanrecht?

Aanrecht is dus een zelfstandig naamwoord dat van een werkwoord komt. Als dat de vorm van de stam heeft, is het bijna altijd een de-woord: de loop (van lopen), de kijk (van kijken), de schijn (van schijnen), enzovoort. Vandaar: de aanrecht.