Is mijn 2 euro munt geld waard?

Is mijn 2 euro munt geld waard?

Het is heel eenvoudig, aangezien euro’s wettig betaalmiddel zijn, is een 2 euromunt slechts 2€ waard. Nogmaals, het is heel eenvoudig, de verzamelwaarde wordt bepaald door de staat van bewaring van de munt, maar vooral door de zeldzaamheid van de uitgifte, hoe zeldzamer de uitgifte, hoe hoger de verzamelwaarde.

Hoeveel speciale 2 euromunten zijn er?

Voegen we daarbij de 2 euro circulatiemunten (449 verschillende) dan zijn er dus tot en met 2021 877(!) verschillende 2 euromunten verschenen. De zeldzaamste heeft een oplage van 1.000 en de meest voorkomende een oplage van 1.174.729.130.

Welke eurocenten zijn geld waard?

De muntjes van 2 cent uit het jaar 2000 zijn tien keer hun nominale waarde waard en die uit 2008 zijn ook bijna 50 cent waard. Wil je echt een slag slaan, dan moet je op zoek naar muntjes uit kleine landen. Een muntje van 1 cent uit Monaco, uit 2001 of 2002, is om en bij de 100 euro waard.

Welke Nederlandse munten zijn veel geld waard?

Het gouden tientje (tien gulden) is bij uitstek de bekendste Nederlandse gouden munt. Deze munt is vanaf 1818 tot en met 1933 geslagen. De waarde van deze munt kan per jaartal verschillen. Veel jaartallen hebben de goudwaarde.

Wat zijn speciale euromunten?

Deze munten hebben een afwijkende nominale waarde – bijvoorbeeld 5 of 10 euro – en zijn alleen in Nederland een wettig betaalmiddel. Herdenkingsmunten worden vaak in speciale verzamelkwaliteiten geslagen.

Wat is de waarde van een stuiver?

Een stuiver is een voormalig Nederlands muntstuk met een waarde van 1/20 gulden. Deze waardeverhouding bestaat sinds de invoering van de carolusgulden en de stuiver door Keizer Karel V in 1521.

Waar kan ik munten verkopen?

U kunt bij ons terecht voor verschillende soorten munten, zoals gouden, zilveren, platina en palladium munten. Naast de inkoop van oude munten, kunt u ook bij Feddema terecht voor de verkoop van antieke munten, als provinciale, koninkrijks-, middeleeuwse en Romeinse munten.

Waar komt mijn 2 euro munt vandaan?

Op de nationale zijde is te zien welk land de munt heeft uitgegeven. De gemeenschappelijke zijdes van de munten zijn ontworpen door Luc Luycx van de Koninklijke Munt van België. Ze verbeelden de Europese Unie of Europa en symboliseren de eenheid van de EU.

Waar kan je munten laten taxeren?

Bent u in het bezit van een muntenverzameling die u wilt laten taxeren? Denk aan gouden, zilveren, platina en palladium munten, maar ook antieke munten, zoals provinciale, koninkrijks-, middeleeuwse en Romeinse munten. Maak dan eens een afspraak bij Feddema Goud & Zilver, Postzegel- en Muntenhandel.

Welke 1 en 2 centen zijn geld waard?

Ook de 1 en 2 cent muntjes uit Monaco, San Marino en Vaticaanstad zijn erg gewild. “Deze muntjes zijn inmiddels al meer dan honderd euro waard.