Kan je Paleis Soestdijk bezoeken?

Kan je Paleis Soestdijk bezoeken?

Te zien van dinsdag t/m vrijdag (11.00 – 17.00 uur), zaterdag en zondag (12.00 -17.00 uur). Kijk voor uitzonderingen, extra open dagen en dagen dat het Paleis opengesteld is op de pagina over VOORLOPERS.

Wie woont er in Paleis Soestdijk?

Er hebben veel Oranjevorsten (tijdelijk) op Paleis Soestdijk gewoond, zoals de stadhouders Willem III, de vrouwen van Willem IV en Willem V, de (latere) koningen Willem I, Willem II en Willem III, koningin Emma en koningin Juliana.

Wie is de eigenaar van Paleis Soestdijk?

Sinds december 2017 is MeyerBergman Erfgoed Groep de trotse eigenaar van Paleis Soestdijk.

Wat komt er in Paleis Soestdijk?

Het nieuwe Paleis Soestdijk | Made by Holland wordt een inspirerend platform, podium en landingsplek voor innovatief en ondernemend Nederland. Met tentoonstellingen, lezingen en congressen worden hier straks dé Nederlandse oplossingen voor wereldwijde uitdagingen gepresenteerd aan het grote publiek.

Kun je wandelen bij Paleis Soestdijk?

Paleis Soestdijk Het paleis ligt in de Baarnse bossen. Je wandelt er over brede beukenlanen, maar ook over smalle bospaadjes. Niet voor niets lopen er veel wandelroutes door dit gebied. Bijvoorbeeld de Groene Wissel Baarn van 13 kilometer.

Wie is Maya Meijer?

DGA. Maya Meijer-Bergmans is mede-eigenaar van MeyerBergman Erfgoed Groep en het gezicht naar buiten voor de vele culturele en maatschappelijke ontwikkelingen binnen de Groep. Met haar achtergrond als kunsthistorica is zij de bezielende kracht achter het Creative Office binnen de Groep.

Wie kocht Paleis Soestdijk?

In december 2017 werd MeyerBergman Erfgoed Groep de nieuwe eigenaar van het ensemble van Parade, Paleis en Park.

Waar woonden prins Bernhard en prinses Juliana?

Op 8 september 1936 werd de verloving bekend gemaakt van Prinses Juliana met Zijne Doorluchtige Hoogheid Prins Bernhard zur Lippe-Biesterfeld, met wie zij op 7 januari 1937 in het huwelijk trad. Vanaf dat moment nam het paar zijn intrek in Paleis Soestdijk te Baarn.

Waar heeft Juliana gewoond?

Juliana bleef op Paleis Soestdijk wonen, maar ook Huis ten Bosch in Den Haag was voor haar als woonpaleis ingericht.

Wie woont er in het paleis het Loo?

Het kroondomein was een geliefd jachtterrein van de koninklijke familie. Vlak bij het paleis, in Huis Het Loo, wonen momenteel prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Achter Het Loo bevindt zich het Oude Loo, dat door de Staat werd verhuurd aan prinses Beatrix, later aan haar oudste zoon, koning Willem-Alexander.