Kan je vlinders kopen?

Kan je vlinders kopen?

Voor bestellingen kunt u kiezen voor pakketjes of sets. Een set bevat niet alleen levend materiaal, maar ook het boekje ‘Zeg kleine vlinder’ met €5,95 korting. Op het bestelformulier geeft u apart aan hoeveel pakketjes en hoeveel sets u wilt bestellen.

Kun je vlinders kweken?

Het kweken van vlinders kan vanaf maart tot en met september. Het streven is dat er 5 rupsen worden verzonden, de garantie is dat je er minimaal 3 ontvangt en dat deze tot gezonde vlinders worden gekweekt. Eerst krijgen de rupsen hun eigen eten (bijgeleverd) zodat ze goed kunnen groeien.

Kan je rupsen kopen?

In de periode maart tot september kun je rupsen, eitjes en poppen bestellen bij de vlinderstichting. Deze ontvang je via de post en kun je daarna samen met de kinderen in de klas verzorgen.

Hoe lang duurt het voordat een vlinder uitkomt?

Hoe lang duurt het voordat de eitjes uitkomen? Hoe snel de levenscyclus gaat, is afhankelijk van de tijd van het jaar. Hoe meer licht en warmte, hoe sneller de ontwikkeling gaat. De ontwikkeling van een eitje duurt ongeveer 4 tot 7 dagen.

Wat heb je nodig om vlinders te kweken?

Een leeg aquarium kan dienstdoen als bak Een leeg aquarium kan dienstdoen als bak. Een koolplant, of bladeren in een vaas Een koolplant, of bladeren in een vaas. Dankzij de spons vallen de vlinders niet in het bakje Dankzij de spons vallen de vlinders niet in het bakje.

Hoe houd je een vlinder als huisdier?

Maak je plek voor vlinders dus op een zonnige plek in de tuin. Zorg voor een beschutte plek, vlinders houden niet van wind. Dus staat er vaak veel wind in je tuin, zorg dan voor een windvrije plek met bijvoorbeeld wat grotere planten die de wind tegenhouden. Let wel op dat je de windvrije plek in de zon maakt.

Wat eten de vlinders?

De meeste vlinders leven van nectar, een stroperig vocht dat ze uit bloemen halen. In nectar zitten suiker en kleine hoeveelheden eiwitten en vitamines. Vooral de vrouwtjes hebben dit nodig om eitjes aan te maken. Behalve nectar uit bloemen eten sommige vlinders nog ander voedsel.

Hoe werkt een vlinderkast?

Een vlinderkast heeft verticale smalle sleuven waar de vlinders door kunnen, maar hun natuurlijke vijanden niet. Zo’n kastje biedt niet alleen bescherming tegen de regen en wind, maar nodigt ook uit tot overwintering.

Hoe zorg ik voor een rups?

Pak de rups voorzichtig op, het liefst op het blad of het takje waarop deze zit. Vervoer de rups in een potje of doosje. Zorg er altijd voor dat in het potje waarin de rups vervoerd wordt, kleine gaatjes zitten voor de ventilatie. Doe wat plantenmateriaal in het potje, zodat de rups kan eten.

Waar poppen vlinders?

Poppen. De rupsen van de ligusterpijlstaart verpoppen onder de grond en gaan op zoek naar plaatsen waar ze de bodem in kunnen komen. Vaak zijn dit de delen in de tuin waar we spitten. Ze kruipen soms wel 20 of 30 centimeter onder de grond en veranderen daar in pop.