Kun je een brief schrijven naar de Koning?

Kun je een brief schrijven naar de Koning?

Iedereen die wil, kan een brief aan de koning schrijven. Jaarlijks krijgen de koning en koningin tussen de 3.000 en 5.500 brieven binnen.

Hoe begin je een brief aan de Koning?

voor Z.M. Koning Willem-Alexander: Majesteit; voor H.M. Koningin Máxima: Majesteit; voor H.K.H. Prinses Beatrix, Z.K.H. Prins Constantijn, H.K.H. Prinses Laurentien en H.K.H. Prinses Margriet: Koninklijke Hoogheid; voor prof. mr. Pieter van Vollenhoven: Hooggeleerde Heer.

Hoe schrijf je een Koning aan?

Koning Willem-Alexander wordt aangesproken met Majesteit en aangeschreven als Zijne Majesteit de Koning. De Koninklijke aanspreektitel en de aanhef van een brief luiden: Majesteit. Koningin Máxima wordt ook aangesproken met Majesteit en aangeschreven als Hare Majesteit Koningin Máxima.

Kan ik de Koning een mail sturen?

Vragen. Vragen door burgers kunnen worden gesteld via: het contactformulier van de Rijksoverheid; of. door te bellen naar 1400.

Hoe schrijf je koninklijke familie?

Omdat (het) Koninklijk Huis een eigennaam is, wordt deze aanduiding met twee hoofdletters geschreven. Maar koninklijke familie is met kleine letters – dit is een algemene aanduiding voor de hele familie Van Oranje-Nassau.

Hoe praat je tegen de Koning?

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima worden officieel aangesproken met Majesteit. Prinses Beatrix, de Prinses van Oranje, Prinses Alexia, Prinses Ariane, Prins Constantijn, Prinses Laurentien en Prinses Margriet worden allen aangesproken met Koninklijke Hoogheid.

Wat is het adres van de Koning?

Paleis Noordeinde is het werkpaleis van Koning Willem-Alexander en postadres voor het Koninklijk Huis.

Welke aanspreking gebruik je in een brief aan Koning Filip?

Volgens de hoffelijkheidsregels begroet men de Koning en de andere leden van de Koninklijke Familie door hen een hand te geven. De gebruikelijke aanspreektitel om zich tot Zijne Majesteit de Koning te richten wanneer men wordt voorgesteld, is “Sire”.

Is Máxima Majesteit?

Koning Willem-Alexander: Majesteit; voor H.M. Koningin Máxima: Majesteit; voor H.K.H. Prinses Beatrix, Z.K.H.

Hoe spreek je de Koning aan in een brief Belgie?

In België wordt de koning aangesproken met Sire (directe aanspreking), met Uwe/Zijne Majesteit of met de Koning (indirecte aansprekingen). Ook voor de koningin kan gekozen worden voor een directe aanspreking: Mevrouw of voor indirecte aansprekingen: Uwe/Hare Majesteit of de Koningin.