Kun je in België vuurwerk kopen?

Kun je in België vuurwerk kopen?

Wat in Nederland verboden is dit jaar, is in België toegestaan. Over de grens mag er worden gekocht én afgestoken. Vuurwerk is bovendien goedkoper in België en er mag, ook in normale tijden, meer worden verkocht dan in Nederland.

Wat als je gepakt wordt met vuurwerk uit België?

Als u zich niet aan de regels houdt, kunt u een boete krijgen van minimaal € 100. U krijgt dan ook een aantekening in uw strafblad. Daardoor kunt u mogelijk geen Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) meer krijgen.

Hoeveel kilo vuurwerk mag je meenemen uit België?

Per huishouden is maximaal 25 kg vuurwerk toegestaan. Oudejaarsvuurwerk verkopen mag normaalgesproken op 3 verkoopdagen. De verkoop van oudejaarsvuurwerk is in 2021 vanwege het vuurwerkverbod verboden. Vuurwerk in het buitenland kopen mag alleen als dat voldoet aan de eisen van de Nederlandse wet.

Wat is de boete voor vuurwerk uit België halen?

De boete voor het afsteken en vervoeren van vuurwerk wordt minstens 100 euro, maar het Openbaar Ministerie zal het precieze bedrag moeten bepalen. Voor de mensen die nog siervuurwerk thuis hebben liggen: dat mag nog steeds tot 25 kilo. Maar pas volgend jaar rond de jaarwisseling mag het worden afgestoken.

Is vuurwerk in België goedkoop?

Het mag minder hard knallen en siervuurwerk is een stuk goedkoper in het buitenland. Voor een pot siervuurwerk ben je in België bijvoorbeeld de helft of zelfs een vierde van de Nederlandse prijs kwijt. Niet alleen in België, maar ook in Duitsland is het vuurwerk interessant voor veel Nederlandse hobbyisten.

Welk vuurwerk is legaal in België?

Leeftijdsgrens voor het kopen van vuurwerk is in België gelijk als dat van Nederland; F2 en F3 vuurwerk in België ook verboden, F1 vuurwerk wel toegestaan; In Vlaanderen geldt een vuurwerkverbod (tenzij de gemeente anders aangeeft);

Hoe strafbaar is een Cobra 6?

Geen vuurwerk tijdens de jaarwisseling Wie zich hier niet aan houdt riskeert forse straffen. Dit kan variëren van 100 euro boete bij het op straat of in de auto in bezit hebben van consumentenvuurwerk tot minimaal 400 euro boete bij het afsteken van professioneel vuurwerk, zoals een cobra.

Waar kan je het beste vuurwerk halen in België?

Het beste vuurwerk haal je in België omdat de regelgeving hier milder is dan in Nederland. Wij hebben de grootste en mooiste sierpotten en flowerbeds in ons assortiment. Daarom koop je Belgisch vuurwerk bij Dolfijn Vuurwerk. Dolfijn vuurwerk in Baarle-Hertog Belgie ligt ongeveer op de grens van België en Nederland.

Hoeveel vuurwerk mag je kopen in België?

“Mensen mogen maximaal 25 kilogram vuurwerk mee de grens over nemen. Niet meer.” En wat ook nog belangrijk is: het vuurwerk mag alleen zelf worden afgehaald. Via internet bestellen is niet toegestaan.

Hoe hoog is de boete voor illegaal vuurwerk?

Als je illegaal vuurwerk afsteekt, kan je een boete van 250 euro verwachten. Wanneer de regels vaker zijn overtreden, wordt de straf zwaarder. Ook de hoeveelheid vuurwerk speelt een rol: hoe meer vuurwerk je afsteekt, hoe hoger de boete.