Skype Education
Wat is Skype Education?
Iedereen heeft vast wel eens van Skype gehoord. Het software programma waar je gratis mee kunt bellen. Waar je je ook op de wereld bevindt.
Nu heeft Skype een versie speciaal voor het onderwijs uitgebracht: Skype Education.
Dit is een leuke tool om op school te gebruiken op het digibord.
Skype Education richt zich op alle leerkrachten wereldwijd. Skype wil namelijk een platform creëren waar alle leerkrachten met elkaar in contact kunnen komen. Bijvoorbeeld voor een project dat je op een bepaald moment in de klas aan het uitvoeren bent.
Op dit moment zijn er ruim 20.000 leerkrachten aangemeld en er zijn meer dan 1405 projecten waar je aan mee kunt doen.
In dit artikel vertel ik je hoe je dit moet aanpakken.
Zoals je misschien wel weet, heb je een aantal zaken nodig:
- Een Skype-account.
Nee, niet schrikken…dit is gratis 🙂 Heb je al een Skype-account, dan kun je deze natuurlijk gebruiken. Heb je er nog geen dan kun je er hier eentje aanmaken. Daarna kun je via deze pagina van Skype Education inloggen. - Een computer met een goede internetverbinding.
Gelukkig hebben de meeste scholen een redelijke internetsnelheid tegenwoordig. Ik raad natuurlijk ook aan om te Skypen via het digibord. - Een koptelefoon met headset (microfoon) of een losse microfoon en luidsprekers. Je kunt de luidsprekers van het digibord natuurlijk ideaal gebruiken!
Heb je dit geregeld? Mooi, dan kunnen we aan de slag!
//
Zoals je hebt gemerkt als je je net hebt ingeschreven, moet je het programma van Skype nog wel installeren als dit nog niet op je computer staat. Mocht je dit te snel hebben weggedrukt, check de link hierboven nog een keer. Op deze pagina staat in duidelijke stappen beschreven wat je moet doen.
Nu je een account hebt en Skype op je computer staat. Log je in via de site van Skype Education. Nu moet je nog even een profiel aanmaken om voor andere leerkrachten duidelijk te maken waar je naar opzoek bent.
Zoals je ziet is Skype Education in het Engels. Maar je kunt je land en je taal zelf kiezen. Je mag zelf weten of je je profiel in het Nederlands of Engels invult. Maar je snapt uiteraard dat het Engels wereldwijd wordt verstaan en Nederlands slechts in een klein gebied.
Klik op “create profile” en je hebt een profiel. Er zijn nog maar weinig Nederlandse aanmeldingen, maar daar komt na dit artikel vast verandering in! 😉
Om nu in contact te komen met andere leerkrachten kun je zelf een project aanmaken of je gaat opzoek naar een project of leerkracht die je aanspreekt. Ook hier kun je per land en taal selecteren.
Tip!
Als je zelf bijvoorbeeld een live-gesprek met een Amerikaanse basisschool wilt. Waar de kinderen vragen over elkaars school, land, gebruiken kunnen stellen, zorg dan dat je dit goed en duidelijk opschrijft. Des te sneller kunnen andere leerkrachten je vinden.
Ik zou zeggen kijk eens rond en wie weet vind je een leuk project dat aansluit bij een project op jouw school. Een live-verbinding met een klaslokaal in China is sowieso toch hartstikke interessant of niet?
Als dit bovenstaande nog een beetje onduidelijk is bekijk dan het onderstaande info-filmpje van Skype Education. (In het Engels)
Hopelijk heb je wat aan dit artikel gehad!
Geeft het door! 😉
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!