Waar egel naartoe brengen?

Waar egel naartoe brengen?

Breng de egel naar een opvangcentrum in je buurt. Als het lang duurt voor je de egel kunt wegbrengen, geef hem dan een beetje water en/of kattenbrokjes. Geef egels zeker geen melk!

Kan je een egel adopteren?

Bijzonder cadeau: adopteer een egel voor uzelf of als cadeau voor vrienden of familie. De opbrengst van deze adoptie gaat geheel naar de stichting Egelopvang Midden Nederland, die ook de adoptie verder afhandelt.

Waar kun je het beste een egel uitzetten?

Bij een volwassen egel Plaats hem in een kartonnen doos met gaten of een transportkooi, op kranten in een handdoek. Het dier moet opgewarmd worden om het risico op onderkoeling te vermijden. Zet een warmwaterkruik of een met warm water gevulde fles, gewikkeld in een handdoek, bij hem in de doos.

Hoe krijg je een egel in de tuin?

Voorzie voldoende beschutting. Kies voor inheemse planten. Gebruik een haag of houtkant in plaats van een draad of hek. Maak een egelpoortje. Zorg dat egels niet kunnen verdrinken. Gebruik geen pesticiden. Voorzie extra voedsel.

Waarom mag je een egel niet aanraken?

De egel heeft voor de mens een hoge aaibaarheidsfactor. Toch houdt het dier niet van aanrakingen. Dan trekt het zijn snuit in en verandert in een ‘hondsegel’.

Hoe lang blijft een egel in je tuin?

Egels scharrelen graag door tuinen op zoek naar eten. Ze eten hun buikjes rond, want vanaf eind oktober tot april houdt de egel zijn winterslaap. Ze overwinteren in een nest gemaakt van bladeren, gras, mos en houtjes of tussen blokken hout in een schuurtje.

Hoe duur is een egel?

De prijs van een jonge witbuikegel ligt gemiddeld tussen 65 en 125 euro maar duurder kan ook, afhankelijk van de zeldzaamheid van de kleurslag.

Wat mag je een egel niet geven?

– Egels eten in principe geen groente of fruit. – Geef geen meelwormen. Bij het aanbieden van veel meelwormen gaat de gezondheid van een egel juist achteruit in plaats van dat je de egel daarmee helpt. – Biedt geen pinda’s of pindasoep aan of brood met pindakaas omdat dat allemaal de gezondheid van de egels schaadt.

Waarom mag je geen egel als huisdier?

Houden tot overlijden. Wie voor 2024 een dier heeft dat niet op de lijst staat, mag dat houden tot het overlijdt. Daarmee wil het ministerie voorkomen dat mensen niet-toegestane huisdieren loslaten in de natuur. Daar kunnen zij grote schade aanrichten of inheemse soorten verdrukken.

Kan een egel bijten?

Let op: egels kunnen bijten. Plaats de egel in een hoge kartonnen doos, kist of kattenmandje.