Waar en wanneer zijn de Olympische Winterspelen?

Waar en wanneer zijn de Olympische Winterspelen?

De XXIV Olympische Winterspelen werden van 4 tot en met 20 februari 2022 gehouden in het Chinese Peking. Op 31 juli 2015 koos het IOC in Kuala Lumpur de gaststad.

Waar zijn de komende Winterspelen?

Op 24 juni 2019 maakte het IOC bekend welk land 2026 de Winterspelen organiseert: Italië. De gaststeden zijn Milaan en Cortina d’Ampezzo. Het is de 3e keer dat Italië de Olympische Winterspelen houdt. In 1956 werd Cortina d’Ampezzo ook al uitverkoren en in 2006 waren de Spelen in Turijn.

Waar zijn de Olympische Spelen in 2023?

Parijs was al twee keer eerder gaststad voor de Olympische Zomerspelen. De Lichtstad mocht de Spelen in 1900 en 1924 ontvangen. In 2024 zal het honderd jaar geleden zijn (1924) dat Frankrijk de Spelen mocht verwelkomen.

Waar is over 4 jaar de Olympische Spelen?

Het zal de 30e editie worden van de Zomerspelen die voor het eerst in 1896 werden georganiseerd. In juli 2017 bereikten Parijs, Los Angeles en het IOC een overeenkomst waarmee Parijs formeel als gastheer van de Olympische Spelen van 2024 aangeduid kan worden, nadat Parijs de enige overgebleven kandidaat is.

Wie is de meest succesvolle Olympier Nederland?

– Anky van Grunsven wint met de Nederlandse dressuurploeg een bronzen medaille tijdens de landenwedstrijd en brengt hiermee haar totaal aantal Olympische medailles op negen. Met haar drie gouden, vijf zilveren en een bronzen medaille is ze bovendien de Nederlandse Olympiër met de meeste medailles aller tijden.

Welk land organiseert de volgende Olympische Spelen?

Na 2008 werden de Olympische en Paralympische Spelen in 2022 opnieuw in Beijing gehouden. Daarmee was de Chinese hoofdstad de eerste stad die zowel de Zomer- als de Winterspelen organiseerde.

Hoe laat komen Nederlanders in actie Olympische Spelen?

Vanaf 09.30 uur komen de schaatssters in actie op de 1.500 meter, waarbij Ireen Wüst na in totaal vijf gouden, vijf zilveren en één bronzen medaille tijdens de voorgaande Spelen nog wat aan haar indrukwekkende totaal hoopt toe te voegen. Ook Antoinette de Jong en Marijke Groenewoud komen in actie.

Hoe laat schaatsen Olympische Spelen 2022?

Sluitingsceremonie. Op zondag 20 februari om 13.00 uur Nederlandse tijd vindt de sluitingsceremonie plaats van de Olympische Spelen van Beijing. De sluitingsceremonie is live te zien bij de NOS op NPO1 en via www.nos.nl.

Hoeveel sporters doen er mee aan de Olympische Spelen?

Tijdens de OS2020 worden er 33 verschillende sporten beoefend met 50 verschillende disciplines. Al deze sporten worden gehouden tijdens meer dan 339 wedstrijden.

Waarom is voetbal op de Olympische Spelen?

Op de eerste twee toernooien was voetbal een demonstratiesport, waaraan geen landenploegen maar clubteams deelnamen. Vanaf 1908 is voetbal een officiële olympische sport. Achteraf heeft het IOC wel besloten ook de toernooien van 1900 en 1904 als officieel op te nemen in de uitslagenlijsten.