Waar gaat het boek Sloddervos over?

Waar gaat het boek Sloddervos over?

In Sloddervos gaat Rhona op zoek naar de verborgen mythische wereld achter onze werkelijkheid en komt erachter dat die aan het afsterven is. En als die magische wereld van wezens en goden sterft, sterft de aarde en alles wat daarop leeft. Er is er maar een die beide werelden kan redden: RHONA, DE SLODDERVOS.

Wie heeft het boek Sloddervos geschreven?

Muzikant Dinand Woesthoff heeft zijn eerste kinderboek geschreven. Het boek heet Sloddervos en is vandaag uitgebracht. Hij heeft het boek samen met schrijver Dore van Montfoort geschreven.

Wie is de uitgever van Sloddervos?

Dromenjager Publishing, uitgever van onder andere ‘Woezel & Pip’, breidt haar portfolio uit met ‘Sloddervos’, het eerste deel van een nieuwe boekenreeks bedoeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar, geschreven door Dinand Woesthoff en co-auteur Dore van Montfoort, met illustraties van Wil Raymakers.

Wie is de bedenker van Woezel en Pip?

Guusje Nederhorst, de bedenker van de animatiehondjes Woezel en Pip sterft in 2004 op 34-jarige leeftijd. Ter nagedachtenis aan Guusje, richt haar man en zanger van de band Kane – Dinand Woesthoff- in 2007 de Guusje Nederhorst Foundation op.

Welke boeken heeft Dinand Woesthoff geschreven?

Dinand Woesthoff . Dore van Montfoort. Guusje Nederhorst. Woezel & Pip – Ik vind jou zo lief. Guusje Nederhorst. Dinand Woesthoff . Guusje Nederhorst. Woezel en Pip – Een ster voor Pip. Guusje Nederhorst. Louise Geesink. Dinand Woesthoff . Vies vies vies Tweedehands. Guusje Nederhorst. Guusje Nederhorst.

Waar komt het woord Sloddervos vandaan?

In het tijdschrift Taal en letteren uit 1892 las ik dat sloddervos een verbastering is van het woord slodderboks: slodderen is slap hangen of flodderen, en boks is het in sommige delen van Nederland (Brabant, Gelderland) nog steeds gebruikte woord voor broek.

Wat betekent de uitdrukking een Sloddervos zijn?

iemand die op grove wijze onordelijk is Voorbeeld: `Wat een sloddervos ben je toch!` Bron: WikiWoordenboek. iemand die op grove wijze onordelijk is.

Is PIP een hond?

Pip is het kleinste hondje van het duo. Ze is een meisje en houdt ook echt van meisjesdingen, is lief en zorgzaam. Haar liefste vriendje is Woezel met wie ze graag op avontuur gaat. Ze durft dan veel meer dan Woezel.

Is PIP een jongen?

Pip wordt zowel voor jongens als meisjes gebruikt, maar is populairder als meisjesnaam. In totaal komt de naam iets meer dan 1.000 keer voor in Nederland. De variant Pippa komt ongeveer 500 keer voor.

Wat voor hond is Pip?

Pip lijkt wel een beetje op een mini Labrador, maar haar verwachte eindhoogte is ongeveer 42 cm.