Waar is Brandnetelzalf goed voor?

Waar is Brandnetelzalf goed voor?

De zalf werkt goed bij jeuk en irritatie van insectenbeten, netelroos, kwallenbeten of van brandnetels! Je kunt brandnetelzalf ook maken van verse brandnetels maar wij hebben in dit recept gedroogde brandnetels gebruikt.

Hoe maak je brandnetel olie?

Knip de brandnetelbladeren in kleine stukjes en doe ze in een glazen jampot tot deze tot ongeveer 1/3 gevuld is. Smelt de kokosolie door de pot even in een pan met warm water te zetten. Giet daarna kokosolie over de brandnetels, tot ongeveer 2/3 van de pot vol is.

Hoe maak je een zalfje?

Zalf op basis van bijenwas Gebruik 200 ml (medicinale) kruidenolie en 25 gram bijenwas. Verwam de olie au bain marie en doe geraspte bijenwas beetje bij beetje erbij. Zorg dat alles helemaal gesmolten is. Voeg eventueel nog een paar druppels etherische olie toe.

Is brandnetel ontstekingsremmend?

Brandnetel heeft pijnstillende effecten, zowel bij inwendig als uitwendig gebruik. Brandnetel bevat quercitine wat een ontstekingsremmend en mastcelstabiliserend effect heeft. Hierdoor wordt de hoeveelheid histamine die het lichaam produceert in reactie op het allergeen, verminderd.

Wat doet brandnetel met je lichaam?

Brandnetels bevatten een aantal vitaminen en mineralen die belangrijk zijn voor je lichaam. Zo bevatten brandnetels vitamine B1, B2, B5 en B11, maar ook vitamine A, C, E en K. Vitamine B1 en B2 zijn van belang voor je energievoorziening. B1 is daarnaast ook nodig voor een goede werking van je zenuwstelsel en je hart.

Kun je brandnetels rauw eten?

Wist je dat je brandnetel zelfs rauw kunt eten? De echte die hards rollen de blaadjes met de bovenkant naar binnen op. Op die manier heb je geen last van de stekelige haartjes. Voor de zekerheid doen wij de rauwe blaadjes liever door een smoothie.

Is brandnetel gezond voor je?

Brandnetel (Urtica) is hartstikke gezond. Het bevat bijvoorbeeld de vitamines A, B2, C en K en mineralen als ijzer, magnesium en kalium. Een makkelijke manier om hier voordeel uit te halen, is door er thee van te trekken.

Hoe lang moet je brandnetels drogen?

Droog de brandnetels op 68 graden gedurende ongeveer 6 uur. (de tijd is afhankelijk van de vochtigheid van de brandnetels). Brandnetels moeten volledig droog aanvoelen. U kunt gedroogde brandnetels gebruiken voor brandnetelsoep, brandnetelthee, brandnetelkroketjes en brandnetelpuree.

Hoe maak ik zelf Honingzalf?

70 gram biologische olijfolie * 30 gram goede kwaliteit honing * 15 gram bijenwas. schoon uitgekookt glazen potje met deksel.

Welke olie voor zalf?

Als je een droge, rijpe of gevoelige huid hebt, gebruik je liefst een niet-drogende olie zoals amandelolie, terwijl je met een vette of onzuivere huid beter voor een drogende olie kiest. Bij een normale huid is de keuze het grootst.