Waar kan ik Elfstedentocht kijken?

Waar kan ik Elfstedentocht kijken?

NOS Elfstedentocht gemist? Start met kijken op NPO Start.

Wie won de laatste Elfstedentocht in 1997?

Elfstedentocht 1997Erik Hulzebosch (51) uit Loozen eindigde bij de laatste Friese Elfstedentocht als tweede, maar werd de grote winnaar.

Hoeveel km is de Elfstedentocht op de fiets?

De route van deze 235 kilometer lange tocht start en finisht in Bolsward. Deelnemers starten in 23 verschillende groepen, ’s morgens tussen 05.00 en 08.00 uur in het centrum van Bolsward. Iedere 8 minuten start er een groep met ongeveer 650 deelnemers.

Wat krijg je als je de Elfstedentocht wint?

Naast het kruisje is er voor de elf eerst aankomende mannen en de elf eerst aankomende vrouwen tevens een medaille. De winnaar bij de mannen ontvangt bovendien de Pim Mulier-wisselprijs: een grote zilveren schotel.

Hoe vaak is er een Elfstedentocht geweest?

De Elfstedentocht werd voor het eerst (officieel) in 1909 gereden en wordt maximaal eenmaal per winter gehouden. De tocht kan alleen georganiseerd worden als de toestand van het ijs het toelaat. In totaal is de tocht tot nu toe vijftien maal verreden. De recentste tocht vond plaats in 1997.

Wie won de Elfstedentocht in 1997 puzzel?

Henk Angenent twijfelde of hij de Elfstedentocht van ’97 wel wílde winnen. Henk Angenent heeft zichzelf onderweg tijdens de eindfase van de laatste Elfstedentocht afgevraagd of hij de tocht wel wílde winnen.

Wie was de eerste winnaar van de Elfstedentocht?

Tijdens de eerste Wereldoorlog werd de derde Elfstedentocht verreden. De weersomstandigheden op 27 januari 1917 zijn onbekend. Aan de start stonden 150 deelnemers, waaronder ook een vrouw. De winnaar bij de mannen was Coen de Koning.

Wat kost een Elfstedentocht kaart?

Zodra je bent ingeloot krijg je informatie over de betaling van het inschrijfbedrag, € 25,00 per stempelkaart. De inschrijving is pas definitief wanneer het volledige inschrijfbedrag is ontvangen door de Fietselfstedentocht.

Hoeveel Elfstedentochten waren er in de 20e eeuw?

Ondanks de hogere wintertemperaturen, werden er in de laatste twee decennia toch nog drie Elfstedentochten gereden. Uitgaande van de 15 verreden Elfstedentochten in de 20e eeuw is dat precies het aantal dat we statistisch gezien mogen verwachten in die periode.

Welke vrouw won de Elfstedentocht in 1909?

25 jaar geleden won Klasina Seinstra de laatste Elfstedentocht bij de vrouwen. Dat wil zeggen: er was geen aparte wedstrijd voor vrouwen en er was geen aparte huldiging. Ze dook na afloop bij winnaar Henk Angenent in de lauwerkrans.