Waar kan ik lege batterijen inleveren?

Waar kan ik lege batterijen inleveren?

U kunt uw lege batterijen inleveren bij alle winkels en supermarkten die batterijen verkopen. Maar ook bij veel basisscholen, campings, het gemeentelijk depot en de chemokar. Kijk voor inleverpunten voor batterijen bij u in de buurt op de website van Stibat (Stichting Batterijen).

Waar gooi je een Powerbank weg?

Ga dan niet zelf sleutelen en lever het apparaat (inclusief batterij of accu) in bij een Wecycle-inleverpunt Vind een inleverpunt voor elektrische apparaten , of ga naar de milieustraat van de gemeente.

Wat te doen met gebruikte batterijen?

Gooi batterijen niet in de vuilnisbak, maar lever ze apart in. Bij veel winkels staan inzamelbakken voor batterijen. Op legebatterijen.nl vind je snel en eenvoudig een inleverpunt bij jou in de buurt. Bewaar oude batterijen op een vaste plek en lever ze regelmatig in.

Wat levert een loodaccu op?

Een loodaccu van 12 volt die helemaal volgeladen is levert vaak een voltage van ongeveer 12,7V. Als de loodaccu nog maar 20% heeft dan levert hij nog maar 11,6V. Een volgeladen lithium accu levert 13,6V maar levert 12,9 V op 20%.

Waarom recycleer je batterijen?

Minder schadelijk: Een andere reden om batterijen en accu’s te recyclen is dat de stoffen die hierin zitten schadelijk kunnen zijn voor het milieu, maar ook voor mensen en dieren. Bij de afvalverbranding kunnen deze stoffen, bijvoorbeeld van zware metalen, namelijk vrijkomen en terechtkomen in de natuur.

Hoe recyclen ze batterijen?

De gesorteerde batterijen gaan naar verschillende recyclers in Europa. Zij verpulveren de batterijen waarna ze in een vacuüm-oven gaan op 850 graden Celsius. Zo winnen we grondstoffen terug uit de batterijen. Met deze grondstoffen kunnen we nieuwe producten maken, zoals een pan, fiets of kaasschaaf.

Wat doen met oude elektrische tandenborstel?

Je kunt een oud of kapot apparaat gratis inleveren bij de winkel als je een nieuw vergelijkbaar apparaat koopt. Dit heet de oud-voor-nieuw-regeling.

Welke metalen worden uit batterijen teruggewonnen?

Gelukkig kunnen batterijen en accu’s goed gerecycled worden. Zo kan ongeveer 95 procent van de kobalt, nikkel en koper uit de batterijen teruggewonnen worden. Recyclen kost bovendien minder energie dan het winnen van nieuwe grondstoffen en zorgt dat de grondstoffen niet opraken.

Waar laat je een auto accu als die oud en versleten is?

Accu’s & industriële batterijen Wil je van je oude auto-, motor-, vrachtwagen- of recreatie-accu af? Lever deze dan eveneens in dan kunt u inleveren bij het bij het gemeentelijke KCA-depot. Uiteraard kan je de accu ook inleveren bij een nabijgelegen autogarage.

Wat zijn kleine elektrische apparaten?

Kleine Elektrische Apparaten zijn alle elektr(on)ische apparaten in het huishouden met een stekker of op batterijen/accu die qua formaat kleiner zijn dan een inbouwoven. Kleine elektrische apparaten lever je in bij de milieustraat of bij de winkel waar je een nieuw apparaat hebt gekocht.