Waar kan ik Otje kijken?

Waar kan ik Otje kijken?

Otje gemist? Start met kijken op NPO Start.

Wat is de moeder van Jip Pluk en Otje?

Anna (Annie) Maria Geertruida Schmidt was een beroemde Nederlandse schrijfster en dichteres van vele boeken, versjes, toneelstukken en televisie- en radio-programma’s.

Welk boek komt kok Tos voor?

Productomschrijving. Het boek ‘Otje’ is een van de beroemde kinderboeken van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp. Otjes vader Tos is een hele goede kok, maar is er wel een zonder papieren en mét driftbuien. Daarom kan hij nergens een vaste baan krijgen en worden hij en Otje steeds weggejaagd.

Waar gaat het boek Otje over?

Verhaal. Otje is een klein meisje dat samenleeft met haar vader Tos. Ze wonen allebei in hotel De Koperwiek waar Tos werkt als kok. Tos kan erg goed koken, maar hij heeft alleen geen officiële documenten; die zijn kwijtgeraakt in het computergebouw.

Wie speelde Otje?

Anne Hendrika Josephina Rats (Amstelveen, 18 september 1987) is een Nederlands actrice. Zij werd vooral bekend als Otje in de gelijknamige kinderserie, een rol die ze als elfjarige eind jaren ’90 speelde.

Hoeveel boeken heeft Annie MG Schmidt geschreven?

Alle boeken van Annie M.G. Schmidt (139 boeken).

Wat is er zo bijzonder aan Annie M.G. Schmidt?

Annie M.G. Schmidt is aan het eind van haar leven veel meer dan de schrijfster van kinderboeken en musicals: ze is vooral een ongekend populaire mediapersoonlijkheid, een celebrity die scholen, winkels en bibliotheken opent.

Wie maakte Minoes en Ibbeltje?

Regisseur van de serie was Ben Sombogaart. Recent nog gelauwerd voor zijn verfilming van De Tweeling (2002), maar ook regisseur van onder andere Het Zakmes (1992). Sombogaart heeft in 1992 een driedelige televisiedocumentaire over het leven en het werk van Annie M.G. Schmidt geregisseerd.

Welk duo dat Annie M.G. Schmidt creeerde was voor het eerst te zien in 1952?

‘Vandaag’ in 1952 verscheen in Het Parool voor het eerst een klein verhaaltje voor kinderen: Annie M.G. Schmidt introduceerde de buurkinderen Jip en Janneke. Collega Fiep Westendorp maakte de, inmiddels zo bekende, illustraties. ‘Jip liep in de tuin en hij ver-veelde zich zo.

Waar is Annie M.G. Schmidt geboren?

Annie M.G. Schmidt