Waar komt het woord pijpenstelen?

Waar komt het woord pijpenstelen?

Het regent pijpenstelen komt volgens Ewoud Sanders van het NRC van: Harde regen, die in rechte stralen neervalt, stralen die lijken op de lange witte stelen van de Goudse pijpen.

Waar komt het regent pijpestelen vandaan?

Maar waarom regent het eigenlijk pijpenstelen? De verklaring is waarschijnlijk te vinden in de gelijkenis tussen harde regen en pijpenstelen. Bij harde regen zien we de druppels langgerekt, waardoor de vergelijking al snel gemaakt is.

Wat betekent oude wijven regenen?

Zo kwam plots het gezegde boven drijven (hoe toepasselijk) dat het ‘oude wijven zou gaan regenen’. Een spreuk die aanduidt dat er veel en intense regen op ons af zou gaan komen.

Wat is de betekenis van het regent bakstenen?

‘Het regent pijpestelen’ (ook goed: pijpenstelen; officieel móét het met tussen-n) wordt gezegd om aan te geven dat het flink regent. Het gaat dus niet om een licht buitje of wat motregen, maar om een langere periode waarin er flink wat water naar beneden komt.

Waarom geen slapende honden wakker maken?

Men moet geen slapende honden wakker maken = Spreekwoorden: (1914) Men moet geen slapende honden wakker maken,d.w.z. een sluw (of oneerlijk) Mensch moet Men niet waarschuwen; Men moet geen moeilijkheden, die Men mijden kan, veroorzaken.

Wat betekent dit schip is met man en muis vergaan?

In de zegswijze ‘het schip is met man en muis vergaan’, d.w.z. met alles vergaan, alle manschappen zijn vergaan en er is geen muis (alliteratie!) aan ontkomen.

Wat is de betekenis van je kop in het zand steken?

Wanneer het gaat over de kop in ’t zand steken dan staat dat synoniem voor struisvogelpolitiek. Het gaat dan over ‘vermijden’, ‘ontkennen’, ‘iets niet onder ogen willen zien’ of ‘doen alsof het er niet is’.

Wat gebeurt er als honden dromen?

Net als mensen dromen huisdieren over dingen die ze overdag meemaken om hun dag te verwerken. Het is ook heel aannemelijk dat jouw hond of kat over jou droomt, over je gezicht en geur. Maar bijvoorbeeld ook hoe ze je kunnen irriteren of blij maken.

Waarom piept een hond in zijn slaap?

Wanneer jouw hond droomt kan ’t goed zijn dat hij met z’n poten beweegt en eventueel wat piept of gromt. Jouw hond is op dat moment zijn dag aan het herbeleven.

Wat kan een hond dromen?

U weet dat uw hond aan het dromen is als zijn pootjes schokkerig bewegen, zijn staart heen en weer zwaait of u hem hoort piepen, grommen of huilen. Bovendien zal zijn ademhaling onregelmatig worden. Hij is dan bezig met het verwerken van de informatie die hij gedurende de dag heeft verzameld tijdens zijn avonturen.