Waar komt Tosca Menten vandaan?

Waar komt Tosca Menten vandaan?

Tosca Menten

Wat is het eerste boek van Tosca Menten?

Ze debuteerde in 1999 met het boek Villa Mosterd en de wraak van graaf Gruwel. Ze won meermalen prijzen in de Nederlandse Kinderjury en in 2011 won Tosca Menten tevens de eerste prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen voor Dummie de Mummie en de gouden scarabee.

Hoeveel boeken heeft Tosca Menten geschreven?

Alle boeken van Tosca Menten (100 boeken).

Waar gaat Dummie de mummie en de gouden scarabee over?

Waar gaat het verhaal over? Een jongen van tien jaar vindt op een avond een levende mummie in zijn bed. Die blijkt per ongeluk tot leven te zijn gekomen na een ongeluk met een vrachtwagen. De jongen en zijn vader besluiten de mummie te houden, om hem te beschermen tegen de wetenschap.

Wie is de schrijver van het boek Dummie de mummie?

Dummie de Mummie

Heeft Elly Hees een prijs gewonnen?

In de categorie van 10 tot 12 jaar heeft het boek Dummie de mummie en de schat van Sohorro van Tosca Menten, geïllustreerd door Elly Hees de Publieksprijs van de Nederlandse Kinderjury gewonnen, omdat ‘het een heel leuk boek is, dat ze wel 1000 keer kunnen lezen’.

Welke boeken heeft Elly Hees geïllustreerd?

Elly Hees (1953) is een Nederlands illustrator en grafisch ontwerper. Hees illustreerde de serie Dummie de Mummie en andere boeken van Tosca Menten. Zij illustreerde meer dan 50 kinderboeken, ook die van andere schrijvers zoals Francine Oomen, Manon Spierenburg Jozua Douglas en Thijs Goverde.

Wat betekent Sirsar?

Leer ze voor de aardigheid ook een woordje Egyptisch aan: ‘maashi’ betekent ‘oké’, ‘sirsar’ geeft aan dat iets niet goed is.

Wat is Maashi?

Dummie roept vaak ‘maashi! ‘, wat Egyptisch is voor ‘oké’.

Welk niveau is Dummie de mummie?

Kinderboeken met leesniveau AVI Start van de Dummie de mummie serie.