Waar staan Wecycle Inleverbakken?

Waar staan Wecycle Inleverbakken?

Naast supermarkten staan Wecycle-inleverbakken bij bouwmarkten, elektronicazaken, woonwinkels en tuincentra.

Wat mag er in de Wecycle bak?

Wat gebeurt er met het apparaat? De materialen van oude apparaten (zoals staal, aluminium, koper, glas en kunststoffen) kunnen vaak prima gerecycled worden. Eventuele schadelijke stoffen, zoals in koelkasten en elektronica, worden apart verwerkt zodat ze niet in het milieu terechtkomen.

Waar kan ik mijn oude apparaten inleveren?

Oude en gebruikte huishoudelijke apparaten kunt u op diverse punten inleveren: in de winkel of bij de online service waar u een nieuw soortgelijk apparaat koopt; in verschillende winkels of andere locaties met een inzamelpunt; bij de milieustraat van uw gemeente kunt u apparaten inleveren.

Wat is jouw apparaat waard?

Elk kapot apparaat heeft nog waarde Daarom lanceert Wecycle twee websites waarop u alle informatie kunt vinden: watismijnapparaatwaard.nl en watismijnlampwaard.nl. Onder andere over de meer dan 10.000 plaatsen in Nederland waar u uw apparaten en lampen kunt inleveren!

Wat levert een oude koelkast op?

Kabinet neemt extra klimaatmaatregelen: 35 euro retour bij inleveren oude koelkast. Wie zijn oude koel- of vrieskast inlevert, krijgt minimaal 35 euro terug bij aankoop van een nieuw apparaat. Dat is een van de extra klimaatmaatregelen die het kabinet neemt om te voldoen aan het vonnis in de Urgenda-zaak.

Hoe werkt Wecycle?

Wecycle is een non-profitorganisatie, werkt in opdracht van zes productstichtingen voor 1.800 producenten & importeurs. Landelijk dekkend netwerk van 10.000 inzamelpunten bij gemeenten en winkels voor electrische en elektronische apparaten en lampen. Sortering en verwerking door gespecialiseerde recyclingbedrijven.

Waar laat ik mijn oude vriezer?

U kunt oude elektrische apparaten inleveren bij een afvalbrengstation of een winkel waar u een nieuw apparaat koopt. U kunt ze ook laten ophalen of inleveren bij de chemokar.

Waar kan ik mijn oude laptop inleveren?

Inleveren bij de milieustraat De winkel waar je jouw nieuwe laptop koopt. Deze is verplicht je oude laptop in te nemen. De zogeheten oud-voor-nieuw-regeling geldt alleen voor particulieren.

Wat doet Coolblue met oude wasmachine?

Lever je oude apparaat in Wanneer je een nieuw apparaat bij Coolblue koopt, nemen wij het oude product voor je mee. Verkoop je koelkast of wasmachine niet wanneer deze ouder is dan 7 jaar. Ze verbruiken namelijk veel meer energie door hun ouderdom, wat ongunstig is voor de nieuwe eigenaar en het milieu.

Wat wordt verstaan onder wit en bruin goed?

Wit- en bruingoed zijn nu ook bekend als huishoudelijke afgedankte elektrische en elektronische apparaten. Voorbeelden hiervan zijn een koelkast of wasmachine maar ook kleinere apparatuur zoals een föhn, koffiezetapparaat, telefoon of computer.