Waar staat de afkorting PHP voor?

Waar staat de afkorting PHP voor?

PHP staat voor Hypertext Preprocessor en het is een belangrijke taal voor het maken van dynamische webpagina’s.

Welke taal is PHP?

PHP is een taal die gebaseerd is op HTML-script. Het is open source en is bedoeld om dynamische webpagina’s te coderen. De flexibiliteit ervan maakt PHP heel krachtig: het kan worden gebruikt met alle belangrijke besturingssystemen.

Is PHP moeilijk?

Voor beginnende programmeurs en mensen die net beginnen met WordPress development, kan PHP één van de beste startpunten zijn. Het is een eenvoudige en logische taal, waardoor het vrij makkelijk is om te leren, en het is de ruggengraat van online development.

Waarom PHP gebruiken?

PHP kan HTML, tekst, afbeeldingen, pdf-bestanden en Flash-video’s genereren. Daarnaast ondersteunt de taal een scala aan databases, zodat je er eenvoudig een website mee kunt bouwen die door een database ondersteund wordt.

Wat is het verschil tussen HTML en PHP?

Wat is het verschil tussen PHP en HTML? PHP (Hypertext Preprocessor) en HTML (Hypertext Markup Language) gaan hand in hand met elkaar. In tegenstelling tot PHP is HTML echter statisch. Dit wilt zeggen dat HTML vooral gebruikt wordt voor de content op een website aangezien het de platte teksten kan opmaken en stylen.

Wat doe je met JavaScript?

JavaScript is een scripttaal waarmee je webpagina’s interactief kan maken. Een stukje van een scripttaal bestaat uit een aantal opdrachten die de browser uitvoert. De browser ontvangt deze opdrachten als een HTML-pagina wordt ingeladen. De scripttaal staat namelijk in de HTML-code.

Hoe oud is PHP?

PHP werd in 1994 ontwikkeld door Rasmus Lerdorf. De eerste publieke versie werd Personal Home Page/Forms Interpreter genoemd en uitgegeven in 1995.

Wat is een PHP developer?

Een PHP-programmeur (ook wel PHP-ontwikkelaar genoemd) is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van websites, applicaties en webtoepassingen in de server- of scripttaal PHP.

Hoe lang duurt het om HTML te leren?

Het beste antwoord De basis van HTML is helemaal niet moeilijk. Ik ben hier zelf in 1994 in begonnen en de basis leer je in een half dagje. Om specifieke zaken uit te zoeken moet je vooral ervaring opdoen. Naast HTML heb je andere kennis nodig, zoals van CSS en javascript.

Hoe werkt PHP?

PHP is een open-source, server-side scripttaal. Dit houdt in dat de code wordt uitgevoerd op de server. Op het moment dat een bezoeker een webpagina opvraagt, genereert PHP zogenaamde “output” die wordt teruggestuurd naar de gebruiker.