Waar staat de letter D voor?

Waar staat de letter D voor?

D is de vierde letter uit het moderne Latijnse alfabet. De letter kan verwijzen naar: In de biologie. d, afkorting van denarius, symbool voor de penny, het 240e deel van een pond sterling (voor 1970).

Wat betekent een letter?

Een letter of karakter is een teken opgebouwd uit streken om in de geschreven taal een of enkele opeenvolgende klanken uit de gesproken taal weer te geven. De verschillende soorten streken vormen samen de letteranatomie.

Welke woorden eindigen op een d?

Adhd. Awad. baad ∙ band ∙ bard ∙ baud ∙ beid ∙ berd ∙ bied ∙ bind ∙ blad ∙ bled ∙ boed ∙ bond ∙ bood ∙ bord ∙ boud ∙ Boyd. Brad. bred ∙ brod ∙ bund ∙ card ∙ Chad.

Wat is de meest gebruikte letter?

Frequentieanalyse vereist een basiskennis van de karakteristieken van een bepaalde taal, zo komen in het Nederlands de e, n en a het meeste voor. De meest voorkomende letters in bijvoorbeeld het Frans zijn e, a, i, s en t en in het Duits e, n, i, r en s.

Wat is de kleinste letter?

De jota is namelijk niet zomaar een letter, het is de kleinste letter. Daardoor wordt benadrukt dat men zelfs de kleinste letter niet snapt. De jota wordt uitgesproken als /ɪ/, zoals in ingang of als een /j/. Soms wordt de jota ook onder een lange klinker geschreven, voor meer informatie daarover, zie iota subscriptum.

Wat is een dode letter?

dode letter – Zelfstandignaamwoord 1. wet of regel die niet (meer) wordt gehandhaafd ♢ Als de pakkans nihil is kan een wet veranderen in een dode letter.

Hoe heet het Oekraïens schrift?

Het Oekraïens wordt geschreven met het Cyrillische schrift.

Wat is K in fysica?

K, voor kelvin, de eenheid van thermodynamische temperatuur. k, symbool voor het decimale voorvoegsel kilo (103) in de natuurwetenschappen. K, een informele afkorting voor kilobyte.

Wat is m in natuurkunde?

In de natuurkunde. m = meter, m² = vierkante meter, m3 = kubieke meter. m, symbool voor het voorvoegsel milli (1/1000) in de natuurwetenschappen. m, symbool voor massa (natuurkunde).

Wat betekent de c in een rondje?

Het copyrightteken moet in de Verenigde Staten verplicht op drukwerk worden aangebracht dat voor 1 maart 1989 tot stand gekomen is om auteursrechtelijke bescherming voor dat werk te verkrijgen. Er is/was een strikt voorschrift over de volgorde van dit teken, het jaartal en de auteurs- of uitgeversnaam.