Waar staat ProDemos voor?

Waar staat ProDemos voor?

ProDemos is een voorlichtingscentrum met als neventitel ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’ en verstrekt voorlichting over burgerschap, rechtsstaat en democratie. De organisatie is gevestigd tegenover het Binnenhof in Den Haag.

Kan ik het Binnenhof bezoeken?

Het bezoekerscentrum van het Binnenhof organiseert een rondleiding door de Ridderzaal en de Eerste en/of Tweede Kamer. De rondleiding begint met een introductievideo over de geschiedenis van het Nederlandse parlement en de parlementsgebouwen.

Waar start de rondleiding op het Binnenhof?

Startlocatie: de wandeling ‘Binnenhof van Buiten’ start voor het Bezoekerscentrum van ProDemos. Het adres van het Bezoekerscentrum is Hofweg 1, 2511 AA in Den Haag. Per wandeling is er plek voor 30 deelnemers. De wandeling is Nederlands gesproken.

Wat is rechts progressief?

Progressivisme is een politieke stroming die gebaseerd is op progressie (vooruitgang). Dit begrip wordt beschouwd als de tegenhanger van conservatisme, een stroming die gericht is op behoudsgezindheid.

Is Nederland een democratisch land?

De politiek in Nederland vindt plaats binnen een parlementaire democratie, een constitutionele monarchie en een gedecentraliseerde eenheidsstaat. Nederland is een consensusdemocratie, waar de politieke instituties gericht zijn op een brede consensus tussen politieke actoren.

Wat is er allemaal op het Binnenhof?

Het Binnenhof . De Ridderzaal. De Tweede Kamer. De Eerste Kamer. Trêveszaal en Statenzaal. Torentje. Overige gebouwen. Verbouwingen in het verleden.

Wat moet je gezien hebben in Den Haag?

Stad aan zee – Scheveningen en Kijkduin. Binnenhof – Het politiek hart van Nederland. Mauritshuis – Het museum met de parels. Paleis Noordeinde – De koning aan het werk. Hip of in stijl ? Madurodam, Nederland in het klein. Kunstmuseum Den Haag – Eeuwen cultuur onder een beroemd dak.

Wie renoveert het Binnenhof?

Het Rijksvastgoedbedrijf is eigenaar van het gebouwencomplex op het Binnenhof en opdrachtgever van de renovatie en de tijdelijke huisvesting. Er wordt met een team van architecten en technisch specialisten gewerkt aan het ontwerp en de technische uitwerking hiervan.

Waar zit het Torentje in Den Haag?

Het Torentje is een gebouw bij het Binnenhof in Den Haag. Het staat in de Hofvijver, naast het Mauritshuis. In het Torentje bevindt zich de werkkamer van de minister-president van Nederland. Het wordt daarom vaak naar de huidige premier genoemd: Torentje van Rutte, Torentje van Balkenende enz.

Hoe lang duurt verbouwing Binnenhof?

Het kabinet kiest voor een sobere renovatie waarbij het Binnenhof in één keer wordt gerenoveerd gedurende een periode van 5,5 jaar.