Waar was het EK 2016?

Waar was het EK 2016?

Het toernooi werd van 10 juni tot en met 10 juli 2016 in Frankrijk gehouden. Het was de derde keer dat Frankrijk het gastland was, nadat het EK 1960 en EK 1984 ook al in het land werden gehouden. Voor de eerste keer deden er 24 landen mee aan het toernooi.

Wie werd Europees kampioen op de zevenkamp in 2016?

AMSTERDAM Anouk Vetter is zaterdagavond in het Olympisch Stadion Europees kampioen geworden op de zevenkamp met een nieuw Nederlands puntenrecord van 6626 punten. Het is ook de eerste gouden medaille op de meerkamp ooit bij een groot kampioenschap.

Heeft Nederland ooit het EK gewonnen?

Het Nederlands elftal bestaat sinds 1905. Sindsdien speelde het team vele interlands en beleefde het mooie successen. Het absolute hoogtepunt is de winst van het EK in Duitsland in 1988.

Hoe vaak is er een WK?

Het wereldkampioenschap voetbal wordt eens in de vier jaar gehouden. De eerste editie vond in 1930 plaats in Uruguay.

Waarom is Popp niet opgesteld?

OFFICIAL: Alexandra Popp has been ruled out of the #WEURO2022 final after aggravating an injury in the warm-up. Wat een pech voor voetbalster Alexandra Popp! De 31-jarige ster van Duitsland kan zondagavond niet meedoen in de EK-finale op Wembley. De topscorer van het toernooi liep in de warming up een spierblessure op.

Is Lieke Martens geblesseerd?

Met Lieke Martens moet een tweede speler het toernooi verlaten wegens een blessure. In de wedstrijd tegen Zwitserland van afgelopen zondag kreeg ze last van haar voet, uit onderzoek blijkt dat ze in Engeland niet meer kan spelen. Ruim een week geleden ging keeper Sari van Veenendaal haar al voor.

Waar is voetbalster van der Zande?

In september 2020 tekende Van de Sanden een tweejarig contract bij VfL Wolfsburg.

Wie won in 2014 het WK?

Wereldkampioenschap voetbal 2014

Wat is de meest bekeken voetbalwedstrijd wereldwijd?

De best bekeken wedstrijd ooit is het duel tussen Nederland en Brazilië in de halve finale van het Wereldkampioenschap in Frankrijk in 1998. In deze wedstrijd zagen 11,7 miljoen Nederlanders Oranje verliezen na een strafschoppenserie.

Hoeveel kijkers had de WK-finale?

Miljard kijkers wereldwijd voor WK-finale met Oranje | Foto | AD.nl.