Waar wordt Koningsdag 2022 gehouden?

Waar wordt Koningsdag 2022 gehouden?

Koningsdag 2022 wordt afgetrapt op de Sint Servaasbrug. (de oudste brug van Nederland) Het feest kan natuurlijk pas van start gaan als de familie aanwezig is.

Waar komt de koning dit jaar met Koningsdag?

Oranje kleding en rood-wit-blauwe vlaggen kunnen weer uit de kast, want het is bijna Koningsdag. Op woensdag 27 april 2022 viert koning Willem-Alexander zijn 55ste verjaardag. Met koningin Máxima bezoekt hij dit jaar Maastricht. Het thema is Leef Maastricht!

Wat gaat de koning doen op Koningsdag?

Op Koningsdag bezoeken Koning Willem-Alexander en zijn gezin, samen met andere leden van de Koninklijke Familie, een gemeente met een centrumfunctie in de regio. De Koninklijke Familie viert het feest mee, waarbij de stad en de omliggende plaatsen zich op een feestelijke en karakteristieke manier kunnen presenteren.

Waar viert koning Koningsdag 2022?

Koningsdag in Maastricht Het was een dag om nooit te vergeten, 27 april 2022. De koninklijke familie bezocht Maastricht en maakte kennis met de Limburgse levens. Van innovatie op Brightlands tot zuurvlees op het Onze Lieve Vrouweplein. Het was waanzinnig mooi!

Waar gaat koning heen op Koningsdag 2023?

Op donderdag 27 april wordt Koningsdag gevierd. De koninklijke familie bezoekt op Koningsdag één gemeente met een centrumfunctie. Die gemeente gaat zich aan het land presenteren. Hoe de presentatie eruit gaat zien kan een gemeente zelf bepalen.

Hoe laat koningspaar in Maastricht?

Koning Willem-Alexander viert woensdag 27 april 2022 tussen 11.00 en 13.00 uur zijn verjaardag in de binnenstad van Maastricht. Het belooft een grote happening te worden. Om dit evenement veilig te laten verlopen zijn verkeers- en veiligheidsmaatregelen van kracht.

Waar komt Willem-Alexander met Koningsdag?

Zó zal Koningsdag 2022 eruit zien voor de Nederlandse royals in Maastricht. Jawel, Willem-Alexander en Máxima zullen vlaai en zoervleis eten deze Koningsdag.

Wat is er in Heerlen te doen met Koningsdag?

Op woensdag 27 april kleurt Heerlen-Centrum weer oranje tijdens #Koningsdag! Het programma is geschikt voor een koning, met o.a. speelse activiteiten voor kleine prinsen en prinsessen, een vorstelijke optocht door de binnenstad en diverse muziek- en dansoptredens. — met Pancratiusplein bij Heerlen-Centrum.

Wat is er te doen met Koningsdag in Papendrecht?

Locatie Muziektent en Eilandstraat. 07:00 – 16:00 Vrijmarkt – huur een kraam of stal uw waren uit op een kleedje. Locatie Marktplein en De Meent. 11:00 – 19:00 Podium Il Mercato – met optredens van Excelsior en diverse bands. Aan de rivier.

Is Koningsdag een betaalde vrije dag?

Koningsdag (27 april) is een officiële feestdag in Nederland, maar niet iedereen is dan vrij. Valt 27 april op een zondag, dan wordt Koningsdag op zaterdag gevierd.