Waar zijn de Koningsspelen?

Waar zijn de Koningsspelen?

Vrijdag 22 april vonden de Koningsspelen 2022 plaats in de Gemeente Doesburg . Kinderen van Obs De Wetelaar, Anne Frank & De Horizon hebben genoten van een sportieve dag!

Doen alle scholen mee aan Koningsspelen?

80% van de scholen in het primair onderwijs neemt jaarlijks deel aan de Koningsspelen. Dat zijn zo’n 6.000 scholen, ruim 1,2 miljoen kinderen en 10.000 leerkrachten. In andere jaren namen ruim een miljoen kinderen en leerkrachten deel aan het Koningsontbijt.

Wat doen met Koningsspelen?

Kroon tekenen of maken! Knutsel een oranje bril. Eigen vlag maken. Slingers maken.

Waar is Koningsdag 2022?

Koningsdag in Maastricht Het was een dag om nooit te vergeten, 27 april 2022. De koninklijke familie bezocht Maastricht en maakte kennis met de Limburgse levens. Van innovatie op Brightlands tot zuurvlees op het Onze Lieve Vrouweplein. Het was waanzinnig mooi!

Wat voor dag valt 27 april?

Koningsdag (27 april) is een officiële feestdag in Nederland, maar niet iedereen is dan vrij. Valt 27 april op een zondag, dan wordt Koningsdag op zaterdag gevierd.

Waar viert de koning zijn verjaardag?

In 2020 zou de viering aanvankelijk in Maastricht gehouden worden, maar deze werd uiteindelijk afgelast vanwege de coronacrisis in dat jaar. Deze afgelaste editie vond alsnog plaats in 2022. In 2021 werd Koningsdag zonder publiek gevierd vanwege de coronacrisis. De viering vond plaats in Eindhoven.

Waar viert de koning Koningsdag?

Koning Willem-Alexander en zijn familie vieren Koningsdag volgend jaar op 27 april in Maastricht. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) weten.

Hoe schrijf je Koningsspelen?

Nieuwjaar: nieuwjaarsdag, nieuwjaarsavond, nieuwjaarsreceptie. Koningsdag: koningsdagfeest, koningsspelen.

Hoe lang is de meivakantie 2022?

Koningsdag valt in 2022 buiten de vastgestelde week meivakantie. Scholen kunnen de meivakantie met 1 week uitbreiden. De overheid adviseert de data: 23 april t/m 1 mei 2022. Kijk in de schoolgids of op de website van de school voor de juiste data.

Hoe lang al Koningsspelen?

De eerste editie werd gehouden op 26 april 2013, naar aanleiding van de troonsbestijging van koning Willem-Alexander vier dagen later. Sindsdien wordt het evenement jaarlijks georganiseerd. Tijdens de Koningsspelen staan gezond eten en actief bewegen centraal.