Waarom fluister ik je naam nog Grieks?

Waarom fluister ik je naam nog Grieks?

Achtergrond. “Waarom fluister ik je naam nog” is een vertaling van het Griekse nummer “An anoíxeis tin kardiá mou”, geschreven door Nikos Ignatiadis en voor het eerst opgenomen door Bessy Argiraki in 1982. Neyman schreef er zelf een Nederlandse tekst bij, die gaat over een voormalige liefde die hij niet kan vergeten.

Waar heeft Benny Neyman gewoond?

werd geboren in Maastricht maar woonde al lange tijd in Soesterberg. Vanavond in U Vandaag een verslag van het laatste eerbetoon aan Benny Neyman.

Wie schreef de liedjes van Benny Neyman?

Met het oorspronkelijk Griekse liedje ‘Waarom Fluister Ik Je Naam Nog’ scoort Benny Neyman in 1985 de grootste hit uit zijn carrière. Het origineel is geschreven door Nikos Ignatiadis, een Griekse componist van wie Benny later nog een paar liedjes opneemt.

Waar woont Ben Cramer?

Ben Cramer is getrouwd en woont in Baarn. Uit zijn eerste huwelijk heeft Cramer drie kinderen en uit zijn tweede huwelijk twee.

Welk jaar is Benny Neyman overleden?

Benny Neyman

Waar woont Peter Koelewijn?

Het wordt toch niet. Zanger en producer Peter Koelewijn verlaat Brabant weer. Hij verruilt zijn huis in het idyllische, Kempendorp Vessem voor een optrekje aan het water in Loosdrecht. Maar hij zal altijd van Brabant blijven houden.

Waar komt Peter Koelewijn vandaan?

Peter Koelewijn

Is Ben Cramer ziek?

BAARN – Ben Cramer moet in het dagelijks leven “noodgedwongen een tandje terugschakelen”, na de zware hartoperatie die hij eerder dit jaar onderging. Ondertussen stapelen de zorgen in de familie van de Baarnse zanger zich op, omdat zijn twee dochters Pascale en Nicole dezelfde erfelijke ziekte hebben.

Waar is Kom van dat dak af opgenomen?

Eenmaal in de studio in Heemstede worden drie liedjes opgenomen, ‘De Hele Stad Is Gek En Dol’, ‘Jenny’ en ‘Kom Van Dat Dak Af’.

Welk jaar Kom van dat dak af?

Op 18 november 1959 neemt Peter Koelewijn met zijn Rockets zijn grootste hit op: “Kom van dat dak af”. Misschien wel de grootste Rock-‘n-roll sensatie van Nederland.