Waarom Pippi Langkous lied aangepast?

Waarom Pippi Langkous lied aangepast?

Nabestaanden van schrijfster Astrid Lindgren hebben lange tijd gestreden voor het aanpassen van het introlied. Ze willen dat de vertalingen meer lijken op het Zweedse origineel. Zinnen als ‘drie maal drie is zes’ en ‘ze doet haar eigen zin’ komen daar niet in voor.

Hoe heet het liedje van Pippi Langkous?

Het bekende liedje over Pippi Langkous, het personage van de Zweedse auteur Astrid Lindgren, wordt op vraag van haar erfgenamen aangepast. In de Nederlandse versie zingt Pippi onder meer “twee maal drie is vier” en “die doet haar eigen zin”: passages die niet in de originele Zweedse versie van het nummer voorkomen.

Wie bedacht intro Pippi Langkous?

De Duitse variant van het lied is in 1969 door Wolfgang Franke bedacht en is bedoeld als aanvulling op de Zweedse originele versie, die korter is. Het Duitse lied, waarop de Nederlandse versie is gebaseerd, maakt Pippi eigenwijzer en gelaagder.

Wat zingt Pippi Langkous?

Het bekende intro van Pippi Langkous is aangepast. In het nieuwe lied van het meisje met de rode vlechten worden de zinnen ‘drie maal drie is zes, wiedewiede wie wil van mij leren’ en ‘ze doet haar eigen zin’ vervangen.

Wat zei Pippi Langkous altijd?

Dan moet je misschien niet verder lezen, want Pippi is dus wel vaker woorden in de mond gelegd. Althans, de originele Langkous. Zo werd de quote ‘Ik ben de zee en niemand bezit mij’ beroemd nadat het fictieve figuur deze woorden uitsprak in een Canadese tv-serie.

Wie is de echte Pippi Langkous?

Karin Inger Monica Nilsson (Kisa, 4 mei 1959) is een Zweedse (kind)actrice. Als kind was zij wereldwijd bekend door haar hoofdrol in de televisieserie Pippi Langkous, naar de verhalen van Astrid Lindgren.

Is Pippi Langkous Zweeds?

Pippi Langkous (Zweeds: Pippi Långstrump) is de naam van een jeugdroman – en van de hoofdpersoon daarin – van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. Het is ook de naam van de afgeleide televisieserie, films, tekenfilmserie en musical.

Waar is Pippi in Taka-Tukaland opgenomen?

De opnames van deze film vonden plaats van 4 augustus 1969 tot 10 december 1969. De binnenopnames werden gemaakt in de Zweedse filmstudio’s Filmstaden in Solna en Kungsholmsateljén in Stockholm.

Wat is er gebeurd met Pippi Langkous?

Inger Nilsson – Pippi Langkous Inger is inmiddels 59 jaar oud. Zij wilde dolgraag doorgaan met acteren, maar het grote succes had van haar een lastige puber gemaakt. Zij werd daarna voor vrijwel geen enkele rol meer gevraagd.

Hoe oud is Pippi Langkous in het echt?

En dan nu het antwoord op de vraag: “Hoe ziet Pippi Langkous er nu uit?” Klik hier om te zien hoe Pippi, ofwel: Inger Nilsson, die alweer 59 jaar oud is, er nu uitziet. En zo zien Annika, Maria Persson (59) en Tommy, Pär Sundberg (60) er nu uit.