Waarom was er geen Elfstedentocht in 2012?

Waarom was er geen Elfstedentocht in 2012?

Het ijs was volgens het bestuur van de Vereniging Friesche Elf Steden op een flink aantal plaatsen te dun, waardoor het onverantwoordelijk was om de 16.000 deelnemers er overheen te laten rijden. Daardoor ging de stekker uit de Elfstedentocht 2012.

Hoeveel elfstedentochten zijn er geweest?

Uitgaande van de 15 verreden Elfstedentochten in de 20e eeuw is dat precies het aantal dat we statistisch gezien mogen verwachten in die periode.

Welke jaren 11 stedentocht?

De eerste Elfstedentocht op 2 januari 1909. Tweede op 7 februari 1912. Derde op 27 januari 1917. Vierde op 12 februari 1929. Onofficiële op 28 februari 1929. Vijfde op 16 december 1933. Zesde op 30 januari 1940. Zevende op 6 februari 1941.

Welk jaar was de laatste Elfstedentocht?

Ieder jaar hoopt Nederland op een Elfstedentocht. De laatste tocht werd 25 jaar geleden verreden. Het was een zware tocht op 4 januari 1997 door sterke wind in combinatie met lichte tot matige vorst.

Wie reden de Elfstedentocht van 1963 uit?

Tot 1963 waren de schaatsers, als er een Elfstedentocht werd verreden, altijd op de Singel in Leeuwarden gefinisht. Omdat dit niet meer ging, het ijs werd er niet sterk genoeg meer, was de organisatie uitgeweken naar de veel uitgestrektere Groote Wielen buiten de stad. Veel mensen waren daar niet blij mee.

Waarom ging de Elfstedentocht in 1996 niet door?

In 1997 was er al elf jaar lang geen Elfstedentocht meer gehouden. Het jaar daarvoor, in 1996, had de Elfstedenkoorts nog snel om zich heen gegrepen toen het erop begon te lijken dat er weer een tocht verreden zou worden.

Hoeveel vrouwen Elfstedentocht?

Lenie van der Hoorn, Tineke Dijkshoorn en Klasina Seinstra wonnen respectievelijk in 1985, 1986 en in 1997 als snelste vrouw de Elfstedentocht. Pas ná 1997 kwam er een eigen damesklassement, waardoor de vrouwen tot op de dag van vandaag nooit officieel als vrouwelijke winnaar van de Elfstedentocht werden erkend.

Wie heeft de Elfstedentocht 2 keer gewonnen?

Coen de Koning, Evert van Benthem en Auke Adema hebben ieder twee Elfstedentocht overwinningen op hun naam staan. De snelste Elfstedentocht is tot op heden geschaatst door Evert van Benthem.

Waar komt de Elfstedentocht langs?

Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, is van oudsher de start- en aankomstplaats. De andere tien steden waarlangs de Elfstedentocht komt, zijn Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum om vervolgens terug te keren naar Leeuwarden.

Welke vrouw won de laatste Elfstedentocht?

25 jaar geleden won Klasina Seinstra de laatste Elfstedentocht bij de vrouwen. Dat wil zeggen: er was geen aparte wedstrijd voor vrouwen en er was geen aparte huldiging. Ze dook na afloop bij winnaar Henk Angenent in de lauwerkrans. ‘Dat ik überhaupt aan de Elfstedentocht mee kon doen, was een droom die uitkwam.