Wat ben ik spel zelf maken?

Wat ben ik spel zelf maken?

Knip met een schaar de kaartje van papier of (dun)karton. Op elk kaartje schrijf je een naam, een dier of een voorwerp. Bijvoorbeeld de naam van een beroemd persoon: een tv-presentator, pop-artiest etc. Maak het niet te moeilijk, de kinderen moeten het wel kunnen raden!

Wie is het spelbord?

Elke speler kiest een geheime figuur en probeert dan met behulp van ja- en nee-vragen uit te vinden wie de geheime figuur van de tegenstander is. Als je denkt dat je weet wie de tegenstander heeft gekozen, mag je raden. Maar pas op, want als je fout raadt, verlies je het spel!

Wie ben ik op je telefoon?

Kantel je telefoon en houd deze op je voorhoofd. Stel vragen aan je mede-spelers om er binnen twee minuten achter te komen ‘wie jij nu eigenlijk bent’. Heb je geraden welke naam er op jouw mobiel te zien is? Dan kantel je de telefoon naar voren.

Wat ben ik categorieën?

Je begint met zeven en in de Wie Ben Ik? app kun je inloggen met je Facebook-account, en krijg je nog twee categorieën erbij. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld acteurs, bekend van radio & tv, sporters, muzikanten, voorwerpen en plekken in Nederland. In iedere categorie zijn meer dan 300 verschillende antwoorden.

Wat ben ik Play Store?

Je kunt apps, games en digitale content voor je apparaat downloaden via de Google Play Store-app. De Play Store-app is vooraf geïnstalleerd op Android-apparaten die Google Play ondersteunen en kan worden gedownload op bepaalde Chromebooks.

Wie is het spel reisspel?

Stel ja- of nee-vragen en kom erachter wie er bij je medespeler op het kaartje staat. Wie het eerste weet wie er bij de tegenstander op het kaartje staat heeft gewonnen.

Wie is het afmetingen?

Let erop dat je wat variatie in foto’s hebt, zoals babyfoto’s, zwartwit en kleur, voor school/pasfoto’s diverse kleuren achtergrond. Maak alle afbeeldingen 3,00 cm hoog en 2,8 cm breed. Typ eronder (lettergrootte 8) de namen.

Wie is het versies?

Elke speler heeft in totaal 45 seconden om vragen te stellen en te raden. Als je denkt dat je weet wie het is, mag je raden! Je pakt de sleutel, er klinkt tromgeroffel, en steekt deze in het sleutelgat van de figuur die je tegenstander volgens jou gekozen heeft.

Hoeveel is een worm waard?

In de doos zitten zestien stenen met de cijfers 21 tot en met 36; deze stenen worden op volgorde en op een rij neergelegd op tafel. Verder zijn er acht dobbelstenen die op tafel worden klaargelegd. Op de dobbelstenen staan de cijfers één tot en met vijf en een regenworm; deze is ook vijf punten waard.

Hoe oud kan een regenworm worden?

De levensduur van de gewone regenworm in het wild is enkele jaren, maar weinig exemplaren leven lang genoeg om de maximale lengte van 30 centimeter te bereiken. Uit waarnemingen van de worm in gevangenschap blijkt dat een leeftijd van zes jaar kan worden bereikt.