Wat betekent boter-kaas-en-eieren?

Wat betekent boter-kaas-en-eieren?

Als een klant iets kocht kwam er een kruis X achter de naam en anders een nulletje 0. De melkboer zette, als er drie kruisjes stonden, een streep door de kruisjes en zei dan: “Boter, kaas en eieren, je hebt goed verkocht!”

Hoeveel stenen heeft boter-kaas-en-eieren?

Je hebt voor het spel acht stenen nodig. Was ze schoon en laat ze goed drogen. Beschilder de stenen in twee verschillende patronen of motieven. Boter-kaas-en-eieren is een spel dat nooit veroudert.

Hoe win je elk potje boter kaas en eieren?

Hoe win je elk potje boter kaas en eieren? Win automatisch als je tegenstander de eerste O niet in het midden, maar ergens anders zet. Als je tegenstander de eerste O niet in het midden, maar ergens anders zet, kun je winnen. Zet je tweede X en een andere hoek, met een leeg vlak tussen de twee X-en.

Hoe komt het spel boter kaas en eieren aan zijn naam?

Herkomst boter-kaas-en-eieren In het boek ‘De Volksvermaken uit 1870’ door Jan ter Gouw staat vermeld dat het spel vooral op school werd gespeeld tijdens de rekenlessen. Opvallend genoeg heette het toen nog boter, melk en kaas. De winnaar eiste zijn overwinning op door te zeggen: ‘Boter, melk, kaas, ik ben de baas’.

Hoe win je altijd kruisje bolletje?

Als elke speler zélf mag weten of hij een kruisje of een nulletje zet! Dan kan de eerste speler altijd winnen door het centrale veld te bezetten. Dan zijn er eigenlijk maar twee varianten, al naar gelang speler 2 een middenveld of een hoekveld kiest: In deze beide optimale speelwijzen wint speler 1.

Hoe kan je winnen met vier op een rij?

Een basisstrategie voor Vier op ’n rij is het plaatsen van schijfjes in het midden van het speelbord, omdat je op deze manier de meeste mogelijkheden hebt om verbindingen te maken. Omdat er een oneven aantal kolommen is, kun je in willekeurig welke richting verbindingen maken als je in het midden schijfjes hebt.

Hoe werkt het spel OXO?

Om de beurt noteren de spelers hun letter in een vakje. Het is de bedoeling om in het rooster het woord OXO te vormen. Iedere keer dat een speler erin slaagt deze drie letters te vormen (OXO – verticaal, horizontaal of diagonaal) trekt hij een lijn door die drie vakjes, krijgt hij een punt en speelt hij opnieuw.

Hoe speel je Tic Tac Toe?

Het spel wordt gespeeld op een spelbord van 3 rijen op 3 kolommen, dat initieel leeg is. Het spel heeft 2 spelers; X en O . De eerste speler is de speler die met X speelt. Wanneer een speler 3 opeenvolgende vakjes heeft (verticaal, horizontaal, diagonaal), is deze gewonnen en stopt het spel.

Hoe win je met zeeslag?

Zeeslag: Ga het speelveld af door telkens één vakje over te slaan. Op die manier halveert u de mogelijke missers. Nog een tip, maar afhankelijk van uw regels: verstop kleinere schepen in een T-kruising met een ander schip.

Hoeveel vakjes 4 op rij?

Onder de naam Vier op ’n rij: de uitdaging is een 3D-variant van het spel verschenen. Het verticale bord is vervangen door een horizontale plaat die is onderverdeeld in 16 vakken. Het midden van elk vak bevat een spindel, waaraan maximaal vier schijven kunnen worden geschoven.