Wat betekent geen brood op de plank hebben?

Wat betekent geen brood op de plank hebben?

iemand iets verwijten, iemand op een onvriendelijke manier vertellen, dat hij het niet goed heeft gedaan.

Wat betekent iets op je brood krijgen?

Dat hangt van de betekenis af: iets op je brood krijgen betekent ‘ergens de schuld van krijgen’. Iets op je bord krijgen betekent ‘een bepaalde (moeilijke) taak krijgen’ of ‘een probleem moeten oplossen’.

Wat betekent zwart brood eten?

ontgoochelingen oplopen. Voorbeelden: Slechts twaalf procent van de leden van de Screen Actors Guild wordt betaald voor zijn optreden in films, maar negen op de tien onder hen krijgen minder dan vijfduizend dollar voor de geleverde inspanningen […].

Wat betekent Daar kun je geen droog brood mee verdienen?

Een leugenachtig verhaal. Daar kan je geen droog brood mee verdienen. Geen geld kunnen verdienen.

Wat betekent de een zijn dood is de ander zijn brood?

de dood van den een bezorgt een ander een middel van bestaan, doordat hij in diens plaats komt; ook wel in algemeener zin, dat men dikwijls voordeel trekt uit het nadeel van een ander; vgl. lat.

Wat betekent lieve koekjes worden niet gebakken?

Wanneer iemand niet tevreden is met hetgeen men geeft, maar zegt liever iets anders te willen hebben, geeft men wel ten antwoord: liever-koekjes worden niet gebakken of de bakker, die liever-koekjes bakt, is dood of de lieve koekebakker is dood, lieverbroodjes worden niet gebakken (Harreb.

Wat is de betekenis van zoete broodjes bakken?

Zoete broodjes bakken. Men bezigt deze uitdr. wanneer iemand zich eerst over het een of ander sterk uitlaat, en naderhand zich gedwee en inschikkelijk toont (Weiland).

Wat is het spel droge boterham?

Boterhamspel = Het boterhamspel, witte boterham of broodje kwak is een seksspel. De regels zijn simpel: een aantal mannen probeert samen te ejaculeren op een boterham. De eerste wint, en de laatste die ejaculeert moet de boterham opeten.

Wat betekent al doende?

Al doende leert men, d.w.z. door iets dikwijls en herhaald te doen krijgt men er den slag van beet, krijgt men er vaardigheid in. Sedert de 16de eeuw komt deze zegswijze voor; zie Servilius, 30: Al doende leertmen.

Wat is de betekenis van honger maakt rauwe bonen zoet?

Honger maakt rauwe bonen zoet = Spreekwoorden: (1914) honger maakt rauwe boonen zoetd. w.z. honger doet iets, dat anders niet heel smakelijk is, toch lekker vinden en met smaak eten (mlat.