Wat betekent het bord?

Wat betekent het bord?

het bord zelfst. naamw. Uitspraak: [bɔrt] Verbuigingen: bord|en (meerv.) 1) plat voorwerp om van te eten Voorbeelden: `diepe borden`, `soepbord` 2) plaat om iets op te schrijven Voorbeelden: `schoolbord`, `uithangbor…

Hoe schrijf je bord?

Is het ‘de bord’ of ‘het bord’? Het is ‘het bord’, want bord is onzijdig. Als je het aanwijst is het ‘dat bord’.

Hoe groot is een bord?

Voor een dinerbord is ongeveer 27 cm groot genoeg. Deze maat past ook prima op een onderbord. Een bord vanaf 30 cm is een onderbord maar wordt ook gebruikt wanneer het diner extravagant opgediend mag worden.

Hoe noem je borden?

Een bord (ook wel: schotel of talloor) is stuk serviesgoed dat bij een maaltijd als onderlegger dient voor het voedsel. De meest gebruikelijke borden zijn van geglazuurd keramiek, maar er bestaan ook borden uit tin, kunststof, hout en gehard glas. Borden worden sinds de middeleeuwen in Europa gebruikt.

Is het de bord of het bord?

Is het de of het bord In de Nederlandse taal gebruiken wij het bord.

Hoe schrijf ik op een krijtbord?

Neem de lange kant van het krijtje en maak het krijtbord helemaal wit. Teken alle richtingen op, dus horizontaal, verticaal, diagonaal en met ronde bewegingen. Als het helemaal vol is getekend, ga je er met een droge doek overheen. Maak daarbij ronde bewegingen zodat het krjit er goed ‘ingemasseerd’ wordt.

Welk bord heeft betrekking op voor laten gaan?

Borden categorie B: Voorrang Een voorrangsbord na een kruispunt betekend tevens dat je buiten de bebouwde kom rijdt.

Wat betekent het ei bord?

Als je nu zelfverzekerd zegt dat je weet wat het spiegelei-verkeersbord betekent, dan kun je uitstekend bluffen. Want nee, het betekent niet ‘verboden de klutsen’. Het bord betekent namelijk niets.

Hoe meet je een bord?

We eten steeds van buiten naar binnen. Messen worden altijd met de scherpe kant naar het bord gelegd of weg van de andere gasten. Leg maximum 3 soorten vorken of messen aan elke kant van het bord .

Hoe duur is een bord?

“Een bord kost tussen de 75 en 100 euro, maar je moet dan ook de kosten voor het plaatsen en het bevestigingsmateriaal zoals een paal en beugels erbij rekenen. Dan zit je dus rustig aan de 300 euro per bord.”