Wat betekent hoela straattaal?

Wat betekent hoela straattaal?

Ouleh wordt als antwoord gegeven aan iemand die een wens, een plan of een verwachting heeft uitgedrukt, en dan aanduidende dat hij zich met ijdele hoop vleit, in de zin van och kom / ’t mocht wat!

Wat is mijn hoela?

Uitroep van ongeloof of afkeuring, waarbij ‘hoela’ een eufemisme is voor reet.

Wat betekent hoela Marokkaans?

betekenis & definitie. (1990+) (straattaal, in het Arabisch betekent het: ik zweer het bij Allah) uitroep om iets te bekrachtigen: ik zweer het! De uitroep wordt meer dan eens gebruikt in de populaire misdaadserie Mocro maffia.

Waarom zeggen Marokkanen wollah?

Wollah betekent “ ik zweer op God” in het Arabisch en het is GEEN straattaal en NIET om cool over te komen.

Waar komt aan mijn hoela vandaan?

In het Eponiemenwoordenboek (1993) van Ewoud Sanders staat dat de vroegere gewoonte om ammehoela uit te spreken terwijl je een klap op je eigen bil geeft, zou teruggaan op het feit dat koning Amanoellah door zijn volk was weggestuurd, en dus een figuurlijke schop onder zijn achterste had gekregen.

Waar komt het woord Ammehoela vandaan?

Koning van Afghanistan Daniëls legt uit dat het woord ammehoela vernoemd is naar de Afghaanse koning Amanoellah Khan, die in de jaren ’20 van de vorige eeuw grote hervormingen doorvoerde naar westers voorbeeld. De religieuze bevolking was daar niet zo blij mee en zette de koning het land uit.

Wat is Ma3lish?

Ma3lish (مَعْلِشْ) is de verkorte vorm van ‘ma 3aleihi shai’un’ (مَا عَلَيْهِ شَيْءٌ), wat zoiets betekent als ‘niets is ertegen’. Gebruikelijkere vertaling is: ‘het geeft niet’.

Wat is Sahbi?

(2016) (straattaal) aanspreekvorm: vriend. Jongeren gebruiken de Marokkaans-Arabische aanspreekvorm sahbi ‘mijn vriend’ (‘hee sahbi hoe is het ermee’). Als geheimtaalwoord gebruiken ze floes, ‘geld’ (‘ik heb geen floes’).

Wat is de betekenis van Rwina?

Dat relschoppen nog altijd nieuwe woorden oplevert, bewijzen moderne uitdrukkingen uit de straattaal, zoals ‘rwina zetten’ (rotzooi trappen; ) en ‘herres gooien/zetten’ (idem), die gevormd zijn met Nedermarokkaanse woorden rwina (chaos – er is een verband met ons woord ruïne) en herres (chaos, eigenlijk: kapot).

Wat betekent Yallah in straattaal?

Kom, we gaan! schiet op! ; snel!; vlot!