Wat betekent jingle?

Wat betekent jingle?

Een jingle is een kort stuk muziek (met daarin zang of spraak) ter bevordering van de herkenbaarheid van een radioprogramma, radiostation, of dj.

Wat is waar jingle?

Een jingle is een herkenningsmelodie voor een radiozender, radioprogramma of radio-dj. Jingles zijn doorgaans voorzien van een gesproken boodschap. De boodschap in een jingle kan bijvoorbeeld een naam, aankondiging, afkondiging of een promotietekst zijn.

Hoe maak je een jingle?

Het liedje of muziekstuk waar je een jingle van wilt maken, 1.1 als je dat niet hebt kun je die meestal via. Youtube vinden. Audacity: een gratis geluid bewerkings programma. en je moet weten hoe je moet knippen en plakken op de pc.

Wat betekent jingle bell?

Jingle Bells, oorspronkelijk getiteld One Horse Open Sleigh, is een van de bekendste niet-religieuze kerstliederen ter wereld. Het werd geschreven in 1857 door de Amerikaan James Pierpont (1822-1893) voor het Thanksgiving-feest in de kerk van Savannah, Georgia.

Waar gaat Jingle Bells over?

Toch gaat het eigenlijk helemaal niet over kerstmis. Het is geschreven door James Pierpont in 1857. Hij noemde het ‘One Horse Open Sleigh’. Het gaat over Thanksgiving en de winter in het algemeen.

Waar komt Henk Westbroek vandaan?

Henk Westbroek

Waarom Jingle Bells geschreven?

Het was James Pierpont die het lied schreef. Hij had destijds dringend werk nodig na een aantal mislukte projecten. Hij wou volgens Hamill gewoon munt slaan uit wat op dat moment populair was, met name de minstreelkunst met vaak racistisch getinte satire.

Wie zong Julia?

Het is afkomstig van het album Westbroek, door de hit het meest succesvolle van zijn inmiddels drie soloalbums. De mooie naam waarover Westbroek zingt onthult hij pas aan het einde van het nummer: ‘Julia’. Niet geheel toevallig draagt Westbroek´s vrouw dezelfde naam.

Waar woont Julia van K2 zoekt K3?

De Brabantse Julia Boschman heeft de talentenjacht K2 zoekt K3 gewonnen. De 19-jarige inwoner van Bergen op Zoom zal voortaan samen met Hanne Verbruggen en Marthe de Pillecyn het populaire zangtrio vormen.

Hoe oud is Amy K3?

Amy Courtens (26) en Luca Diez (21), deelnemers van ‘K2 Zoekt K3’, moeten noodgedwongen stoppen met hun bandje De Bende. Dat valt te lezen in diverse Belgische media. Het tweetal deed mee aan K2 Zoekt K3, maar geen van beiden werd gekozen om zich bij Marthe en Hanne te voegen.