Wat doen de muizen Als de kat van huis is?

Wat doen de muizen Als de kat van huis is?

Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel is een spreekwoord dat ‘zonder toezicht doet men waar ze zin in heeft’ betekent. Dit spreekwoord wordt vaak gebruikt in de Nederlandse taal.

Wat is de betekenis van de kat uit de boom kijken?

Waar komt de kat uit de boom kijken vandaan en wat betekent het? De kat uit de boom kijken betekent ‘afwachten’. Dus: niet meteen reageren, maar eerst goed kijken wat er aan de hand is, en op grond daarvan bepalen wat je het best kunt doen of zeggen.

Wie A zegt moet ook B zeggen wie zegt dat?

d.i. men moet voortgaan gelijk men begonnen is; of ook: na de eerste schrede kan men niet meer stilstaan; fr.

Wat betekent in aanvaring komen?

aan’varing, v. (-en), botsing tijdens het varen, m. n. van twee of meer schepen dan wel met een ander roerend of onroerend goed: in — komen met, aanvaren tegen ; (oneig.)

Kan je een kat uitlaten?

Naast jou op de grond in onbekend terrein voelt de kat zich van nature dus eigenlijk onveilig. Zomaar ineens je kat uitlaten is daarom geen goed idee, maar je kunt het zeker wel langzaamaan proberen. Veel katten zijn uiteindelijk prima te trainen en zullen met veel plezier met je mee naar buiten willen.

Wat is de betekenis van een vogel voor de kat zijn?

iemand die reddeloos verloren is.

Wat betekent een kat in de zak kopen?

Wat betekent een kat in de zak kopen en waar komt deze uitdrukking vandaan? Een kat in de zak kopen betekent ‘iets kopen wat erg tegenvalt of heel snel kapotgaat’, ‘een miskoop doen’. Wie een kat in de zak heeft gekocht, is vaak boos op zichzelf: had ik vóór de koop maar beter opgelet!

Wat is de betekenis van hoge bomen vangen veel wind?

wie een belangrijke baan, een hoge betrekking heeft en veel belangrijke beslissingen moet nemen, krijgt ook veel kritiek.

Is het halve werk betekenis?

wat men flink en met overleg ter hand neemt, vlot spoedig. Een oude en algemeen verbreide wijsheid, reeds bij de Ouden bekend (zie o.a. Horatius, Epist. I, 2, 40: dimidium facti qui coepit habet).

Waar komt de uitdrukking op de valreep vandaan?

De uitdrukking ‘op de valreep’, is afkomstig uit de scheepvaart en betekent zoveel als ‘net op tijd zijn’ of ‘op het nippertje’ een klus afronden. F.A. Stoett (Bron: dbnl.org) Veel schepen hebben letterlijk een valreep: een laddertje of loopplank waarmee men aan boord van een groot schip kan kopen.