Wat doet een giraf?

Wat doet een giraf?

Door zijn lange poten kan hij geen goede zwembewegingen maken. Een giraffe kan wel heel erg hard trappen. Met een flinke trap kan een giraffe gemakkelijk de schedel van een leeuw verbrijzelen. Ook kan een giraffe, net als wij, zijwaarts trappen!

Hoe schrijf je giraf?

Zowel giraf als giraffe is correct. De vorm giraf is het gebruikelijkst. De meervoudsvorm van giraf is giraffen. Giraffe heeft twee meervoudsvormen: giraffes en giraffen.

Hoe giraffe kleuren?

De vacht van een giraffe is een opvallend kenmerk. De vacht heeft onregelmatige, donkere vlekken die oranje, kastanjebruin, bruin of bijna zwart zijn. Ze worden gescheiden door licht haar (meestal wit of crème van kleur).

Hoe praat een giraf?

Ze kunnen elkaar goed zien. Net als paarden communiceren ze veel met hun oren. ‘ Is een soortgenoot boos, angstig of nieuwsgierig? De dieren kunnen het aflezen aan de stand van de oren.

Hoe noem je een vrouwelijke giraf?

Het beste antwoord. Het vrouwtje heet een koe, een jong een kalf, en een mannetje een bul.

Wat is een giraf in het Engels?

giraffe zelfst. I saw a giraffe at the zoo. — Ik zag een giraffe in de dierentuin.

Wat maakt de nek van de winnende giraffe dik?

De bloeddruk is twee maal zo hoog als die van andere zoogdieren. En bloedvaten zijn daar niet alleen tegen bestand, ze vangen ook de klap op als een giraffe snel bukt om water te drinken. Intussen houden spieren en botten de lange nek overeind, ook als het dier een sprintje trekt van zestig kilometer per uur.

Wie was de giraf?

Geen Martien Meiland, geen Hugo Kennis en geen Rob Kemps. De onwijs goed zingende en dansende Giraffe bleek niemand minder dan acteur Tygo Gernandt.

Hoe lang is de tong van een giraf?

Giraffen staan natuurlijk bekend om hun lange nek, maar de lengte van hun tong is ook niet mis. De miereneter is het enige dier met een langere tong. Een giraffentong kan wel 45 centimeter lang worden.

Wie is de vijand van de giraf?

Giraffen bewonen streken waar ook antilopen, struisvogels en zebra’s lopen. Voor vijanden als leeuwen en hyena’s hoeven ze niet zo bang te zijn als andere dieren. Giraffen zijn veel te groot om aangevallen te worden en bovendien zijn ze vreselijk sterk.