Wat doet het CPNB?

Wat doet het CPNB?

Bij Stichting CPNB werk je in het kloppend hart van het boekenvak. Ons marketing- en communicatiebureau opereert in het speelveld van boekhandels, bibliotheken en uitgeverijen, van onderwijs en media, partners en sponsors.

Wie heeft de Kinderboekenweek bedacht?

Geschiedenis. De kinderboekenweek is sinds 1954 elk jaar aan de gang. Het beste boek van dat jaar was Lawines razen en het is geschreven door An Rutgers van der Loeff, die toen ze 80 was, in 1990 is overleden.

Welke prijzen zijn er allemaal voor kinderboeken?

alma.se. The Astrid Lindgren Memorial Award. jeugdbieb.nl. Gouden Griffel 2018. jeugdbieb.nl. Gouden Griffel 2021. jeugdbieb.nl. Gouden Griffel 2022. jeugdbieb.nl. Gouden Griffel en Penseel 2020. willemwever.kro-ncrv.nl. Wat voor prijs is de Gouden Griffel? nl.wikipedia.org. Gouden griffels. jeugdbieb.nl.

Wat is de Pluim van de Senaat?

Bij de start van de Kinderjury werd de Senaat officieel geïnstalleerd. In 2011 volgde voor het eerst de Pluim, een prijs die wordt uitgereikt door de Senaatsleden. Deze werd gewonnen door Tosca Menten voor haar boek Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet.

Welke boeken Kinderjury 2021?

De Zoete Zusjes zoeken een schat van Hanneke de Zoete en Iris Boter (Kosmos) Dog Man. De woef van de wildernis van Dav Pilkey, vertaald door Tjibbe Veldkamp (Condor) De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton, vertaald door Edward van de Vendel (Lannoo)

Welk boek heeft de Kinderjury prijs gewonnen?

De Gorgels en het geheim van de gletsjer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Op woensdag 26 juni werd de Publieksprijs van de Nederlandse Kinderjury in de leeftijdscategorie 6-9 jaar uitgereikt aan Jochem Myjer voor zijn boek De Gorgels en het geheim van de gletsjer.

Wie mag er stemmen voor de Kinderjury?

Wie zit er in de Kinderjury? Alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar mogen meedoen met de Kinderjury. Zij kunnen stemmen op hun favoriete boek. Het boek met de meeste stemmen wint.

Wie is de beste kinderboekenschrijver van Nederland?

1. Carry Slee. Carry Slee is een van de bekendste Nederlandse kinderboekenschrijvers, maar schrijft ook boeken voor volwassenen.

Welk boek heeft een prijs gewonnen?

Wormmaan van Mariken Heitman wint de Libris Literatuur Prijs 2022. 9 mei 2022 – Wormmaan van Mariken Heitman heeft de 29ste Libris Literatuur Prijs gewonnen en het bijbehorende prijzengeld van 50.000 euro.

Wie heeft de Kinderboekenweek gewonnen 2021?

Aan de vooravond van de 67ste Kinderboekenweek is het boek Gozert (Uitgeverij Lemniscaat), geschreven door Pieter Koolwijk en geïllustreerd door Linde Faas, bekroond met de Gouden Griffel 2021.