Wat doet TeamNL?

Wat doet TeamNL?

TeamNL is hét sportteam dat Nederland 365 dagen per jaar vertegenwoordigt op internationaal topniveau. Van Atletiek tot Zwemmen. Het zijn de allerbeste sporters die aanwezig zijn op EK’s, WK’s en Olympische en Paralympische Spelen.

Welke Nederlanders doen mee aan Olympische Spelen 2022?

Irene Schouten. Suzanne Schulting. Ireen Wüst. Thomas Krol. Kjeld Nuis. Carlijn Achtereekte. Jorrit Bergsma. Sven Kramer.

Hoeveel mensen in TeamNL?

TeamNL is van Nederland. Achtentwintig bonden hebben zich gebundeld om samen met NOC*NSF een gezicht aan TeamNL te geven. TeamNL brengt sporters en fans via diverse kanalen dichter bij elkaar.

Waar traint TeamNL?

Op een TeamNL centrum trainen de beste talenten en topsporters in fulltime opleidingsprogramma’s onder regie van de betrokken sportbonden. Nederland kent vijf TeamNL centra. Er zit een TeamNL centrum in Amsterdam, Eindhoven/Rosmalen (Zuid), Heerenveen (Noord), Papendal en Dordrecht/Rotterdam/Den Haag (Metropool).

Hoe komt TeamNL aan geld?

Vanuit het Fonds van de Topsporter worden financiële voorzieningen geboden om het gemakkelijker te maken om je sport fulltime uit te oefenen.

Is er een TeamNL app?

Deze app van het NOC*NSF bevat de programmering, nieuws en informatie over het Nederlandse team van de Olympische en Paralympische Spelen. Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Hoe laat komen Nederlanders in actie?

Vanaf 09.30 uur komen de schaatssters in actie op de 1.500 meter, waarbij Ireen Wüst na in totaal vijf gouden, vijf zilveren en één bronzen medaille tijdens de voorgaande Spelen nog wat aan haar indrukwekkende totaal hoopt toe te voegen. Ook Antoinette de Jong en Marijke Groenewoud komen in actie.

Wat is een NT status?

NT-status: voor nationale talenten die tot de top van Nederland behoren in hun leeftijdscategorie. IT-status: voor internationale talenten die tot de wereldtop behoren in hun leeftijdscategorie. HP-status: voor high potentials waarvan de verwachting is dat ze snel aansluiten bij de mondiale top 8.

Hoe krijg je topsportstatus?

Het uitgangspunt om in aanmerking te komen voor een A-status is een mondiale top-8 prestatie tijdens een WK, Olympische Spelen, Paralympische Spelen of een ander internationaal topsportevenement dat wat betreft deelnemersveld en geleverde competitie gelijk is aan een WK.

Hoe kan ik een topsportstatuut krijgen?

Om in aanmerking te komen voor een topsportstatuut moet je sportief niveau voldoende hoog zijn. Onderstaande voorwaarden geven een indicatie van het sportief niveau dat we beogen: opgenomen in een olympisch/paralympisch prestatieprogramma van de sportfederaties in een olympische/paralympische discipline.